Továbbra is térfélcsere, labdaszedők és kézfogás nélkül

2021.04.07.

A férfi Európa-kupa varasdi döntőjét a koronavírus-járvány alatt megszokottá vált „buborékban” rendezik meg május 12. és 15. között.

A PTE-PEAC Kalo-Méh csoportmásodikként jutott be a második számú európai kupasorozat döntőjébe, amelyet 14 csapat részvételével rendeznek meg – ha mindenki vállalni tudja a szereplést.

A pécsieknek ismerős lesz a varasdi helyszín, hiszen ott harcolták ki a döntőbe jutást, és a higiéniai szabályozások is hasonlóak lesznek. A csapatoknak szigorú protokollt kell követniük a fertőzés kockázatának minimálisra szorítása érdekében. Ennek részeként természetesen kötelező teszteken kell átesniük, figyelniük kell a szociális távolságtartásra, és a szállásukként szolgáló hotelt csak akkor hagyhatják el, ha a csarnokban vár rájuk mérkőzés vagy edzés.

A játékosoknak, illetve játékvezetőknek mellőzniük kell a kézfogást, szettek között nem lesz térfélcsere, és multiball-rendszer, valamint labdaszedők sem segítik a játékosokat. Nem szabad kézzel letörölni az asztalt, a labdára lehelni, és a meccset játszókon vagy bemelegítőkön kívül mindenkinek maszkot kell viselnie a csarnokban.

A csoportmérkőzéseket az első két napon bonyolítják le két asztalon, majd a csoportgyőztesekkel és -másodikokkal folytatódik a küzdelem a negyeddöntőben, immár egy asztalon. A csoportok sorsolását egy vagy két nappal a verseny kezdete előtt ejtik meg.

A DÖNTŐBE JUTOTT CSAPATOK
Az Európa-kupából:
PTE-PEAC Kalo-Méh, Top Spin Messina (olasz), STK Libertas Marinkolor (horvát), CSS-SZAK Odorheiu Secuiesc (román), Asisa Borges Vall (spanyol), TTSC UMMC-ELEM (orosz), Solex-Consult Wiener Neustadt (osztrák), SK Vydrany (szlovák)
A Bajnokok Ligájából: Post SV Mühlhausen 1951 (német), TTC Enfireex Ostrava (cseh), AS Pontoise Cergy TT (francia), de Boer Traverzo (holland), SPG Walter Wels (osztrák), Leka Enea TDM (spanyol)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram