Tovább menetel alkalmi párosunk

2023.02.10.

Ecseki Nándor és Majoros Bence egy kínai duót búcsúztatva elődöntőbe jutott férfi párosban az ammani WTT-viadalon.

Szudi Ádám távollétében állandó partnere, Ecseki Nándor Jordániában Majoros Bencével indult el férfi párosban, eddig azonban egyáltalán nem látszott, hogy kevésbé összeszokottak. A nyolcaddöntőben még „csak” egy jordániai kettőst vertek meg, a negyeddöntőben viszont két kínainak parancsoltak megálljt.

Csen Jüan-jü és Lin Si-tun egyaránt 2005-ben született, ám jóval előrébb találhatók a világranglistán, mint Majorosék, előbbi a 81., utóbbi a 37. helyen. Most azonban a rutin diadalmaskodott, a magyar kettős a 12:10-re elbukott nyitó játszma után 3:1-re fordított. A szombati elődöntőben az első kiemelt japán Uda Jukija, Togami Sunszuke páros ellen szállnak majd harcba a mieink.

Ecsekinek már csak erre a számra kell koncentrálnia, vegyes párosban ugyanis Madarász Dórával nem bírtak Ovidiu Ionescuval és Szőcs Bernadette-tel, 3:1 lett oda. A román duó aztán egy 3:0-s győzelemmel a döntőbe is bejutott még péntek este.

WTT CONTENDER AMMAN 2023
FÉRFI PÁROS
Negyeddöntő
Ecseki Nándor, Majoros Bence–Csen Jüan-jü, Lin Si-tun (kínai) 3:1 (–10, 8, 6, 9)

VEGYES PÁROS
Negyeddöntő
Ecseki, Madarász Dóra–O. Ionescu, Szőcs (román) 1:3 (–8, 7, –7, –10)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram