Törölték a puszani vb-t

2020.12.22.

A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) háromszori halasztás után végül törölte a 2020-as puszani csapat-világbajnokságot. A 2021-es csapat Európa-bajnokság selejtezőjének első szakaszát elhalasztották.

Az idei csapat-vb-t az eredeti tervek szerint márciusban rendezték volna meg a dél-korai Puszanban, ám a koronavírus-járvány miatt előbb júniusra, majd szeptemberre, legutóbbi pedig 2021 februárjára halasztották. A vírushelyzet azonban továbbra sem teszi lehetővé a vb megrendezését, így az ITTF a törlése mellett döntött.

Az újabb halasztásnak azért sem látták értelmét, mert a jövőre halasztott tokiói olimpiával és paralimpiával, valamint az egyéni világbajnoksággal így is nagyon sűrűnek ígérkezik a 2021-es versenynaptár. A dél-koreai vb-n mindkét magyar válogatott indult volna.

Nem jönnek januárban a svédek és a szlovákok

A 2021-es kolozsvári csapat Európa-bajnokság selejtezőinek első szakasza 2021 januárjára volt kiírva. A nők 3. csoportjában a magyar válogatott házigazdaként játszhatott volna a svédekkel és a szlovákokkal a felújított KSI-csarnokban, ám erre többet kell várni, miután az európai szövetség (ETTU) a selejtező nyitó szakaszának elhalasztása mellett döntött – szintén a COVID-helyzet miatt.

A rendező országok ugyanazok maradnak – tehát a 3. csoport küzdelmeinek továbbra is Magyarország adhat otthont –, az új dátumokról pedig az ETTU az ígérete szerint hamarosan döntést hoz.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram