Top 16-negyeddöntős 13 évesen

2020.09.29.

Mindkét nemnél kialakult a legjobb nyolc mezőnye az idei magyar Top 16 bajnokságon, a hölgyeknél a 13 éves Molnár Kendra is készülhet a szerdai folytatásra.

A férfiaknál Lakatos Tamás kivételével a teljes hazai élmezőny ott volt a kétnapos viadal keddi játéknapján.

A Top 16 bajnokság összes videója itt nézhető vissza.

„Szerencsére most minden válogatott játékos programjába abszolút beleillett ez a verseny, teljes mezőny van itt a top tizenhaton. Ebben az időszakban nincs nemzetközi verseny, ezért nagyon örülök neki, hogy mégis tudunk versenyen játszani, és ezt szerintem a többiek is pozitívan élik meg. Meglepetések lehetnek, de úgy gondolom, hogy arra van a legnagyobb esély, hogy négy válogatott játékos jusson a legjobb négy közé” – nyilatkozta még a csoportmérkőzések alatt Szudi Ádám.

Hozzá hasonlóan Majoros Bence, Ecseki Nándor és András Csaba is könnyedén nyerte meg a csoportját, utóbbi a címvédő Fazekas Pétert is simán (4:1-re) legyőzte. A Celldömölk játékosa a második helyet azért megszerezte, így ő is főtáblára jutott, ahogy Juhász Patrik, Kishegyi Ákos és Lung Dániel is.

A nőknél nem indult az edzéseket csak nemrég újrakezdő Póta Georgina, valamint a szemműtét után lábadozó Pergel Szandra, így bár a válogatott keret többi tagja nevezett a versenyre, Madarász Dóra az egyértelmű favorit.

„Sokat játszunk egymással, olyan, mintha a múlt héten lett volna a Budapest-bajnokság is, de örülök, hogy megint tétmeccseken szerepelhetünk, hiszen számomra a klubmérkőzések is elkezdődnek” – mondta Madarász Dóra, aki babonából nem akart a formájáról beszélni, de az első napon nem nagyon izzadt meg.

Az ő csoportjában körbeverés alakult ki Tóth Kata, Molnár Kendra és Volentics Anna között, és ebből Molnár Kendra, Póta Georgina 13 éves unokahúga jött ki a legjobban, így ő is továbbjutott. A másik három csoportot Fehér Orsolya, Bálint Bernadett és Imre Leila nyerte meg, míg csoportmásodikként Peterman-Varga Tímea, Ambrus Krisztina és a címvédő Nagyváradi Mercédesz van még ott a főtáblán.

Az Ormai-csarnokban zajló zárt kapus verseny szerdai játéknapjáról is közvetítjük az összes mérkőzést a https://livestream.zone/top-16-2020 oldalon.

Az eredmények itt tölthetők le: https://asztaliteniszezz.hu/dokumentumtar/2020-evi-felnott-top-16-bajnoksag/

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram