Tölgyes Dorottya jutott a legtovább

2016.09.02.

A magyarok közül a negyeddöntőt játszó Tölgyes Dorottya jutott a legtovább a Franciaországban megrendezett Eurominichampsen.

A kontinens egyik legnagyobb szabású utánpótlástornáján, az újonc Eb-nek is nevezett Eurominichampsen 14 magyar tehetség indult el. Közülük öten jutottak fel korosztályukban a 32-es főtáblára.

A 2004 után született lányok versenyében Adamik Csenge a nyolcaddöntőig jutott, és végül 15.-ként zárt, míg Tölgyes Dorottya a legjobb nyolcig verekedte magát, ott a későbbi győztes orosz Szvetlana Dmitrijenko állította meg. A helyosztókat nem aprózták el a szervezők, az utolsó helyig mindnek meglett a gazdája, Tölgyes hetedikként végzett.

A 2004-es fiúk versenyében Balogh Bence 23. lett, míg Huzsvár Erik a 14. Eriket a nyolcaddöntőben az orosz Vlagyiszlav Makarov verte meg 3:2-re, aki a végső diadalig menetelt, és a magyar fiú szorította meg a legjobban.

A 2005-ös fiúk között Juhász Márk jutott főtáblára a mieink közül, de ott már nem tudott mérkőzést nyerni.

EUROMINICHAMPS, SCHILTIGHEIM
A FŐTÁBLÁRA JUTÓ MAGYAROK HELYEZÉSEI
2004-es lányok
Tölgyes Dorottya 7.
Adamik Csenge 15.

2004-es fiúk
Huzsvár Erik 14.
Balogh Bence 23.

2005-ös fiúk
Juhász Márk 32.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram