Többeknél Pálos, illetve Csonka volt a legjobb

2021.01.04.

Pálos Péter a negyedik, míg Csonka András az ötödik helyen végzett Az Év Fogyatékos Sportolója kategóriában Az Év Sportolója Gála szavazásán.

A Magyar Paralimpiai Bizottság ezúttal 10 sportolót jelölt Az Év Fogyatékos Sportolója díjra, valamint három edzőt Az Év Edzője elismerésre. Előbbiek között volt található a paraasztalitenisz-válogatott két oszlopos tagja, az idei világkupaversenyeken három arany- és egy bronzérmet szerző Pálos Péter, valamint a két-két aranyat, ezüstöt és bronzot gyűjtő Csonka András. Szövetségi kapitányuk, Vígh Zsolt az edzőknél szerepelt a jelöltek között.

Azóta már kiderült, hogy kik végeznek a dobogón, és bár pingpongosaink nincsenek köztük, Pálos (4.) és Csonka (5.) is előkelő helyen végzett a szavazáson, amelyre magyar sportújságírókat kértek fel. Mindegyik jelölt kapott első helyezésre is szavazatot, Pálos tizenhármat, Csonka pedig hetet.

Az Év Fogyatékos Sportolója 2020 szavazás dobogósai:
Berente Judit (sífutás)
Kiss Péter Pál (kajak-kenu)
Osváth Richárd (vívás)

A további sorrend a pontszámokkal (zárójelben, hogy hányan tették az első helyre az adott sportolót):
4. Pálos Péter (asztalitenisz) 799 (13)
5. Csonka András (asztalitenisz) 640 (7)
6. Végh Ágota (alpesi sí) 479 (1)
7. Gáspár Tamás (íjászat) 475 (3)
8. Varga Katalin (kajak-kenu) 381 (3)
9. Lévay Petra (triatlon) 294 (1)
10. Pető Zsolt (evezés) 211 (1)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram