Több évre tervez a Budaörssel

2020.09.01.

Mozgalmas napokon van túl Póta Georgina: hétfőn először edzett a kislánya születése óta, kedden pedig bemutatták új csapatánál, az SH-ITB Budaörsi Sport Clubnál.

Az utóbbi évek legeredményesebb magyar asztaliteniszezője június 1-jén adott életet első gyermekének. A szülés utáni első edzésére vitte magával Reginát is, aki egyáltalán nem zavarta a játékot.

„Hál’ istennek végigaludta az edzést – beszélt kislányáról Póta Georgina. Volt segítségem, a teremben tologatták, de amúgy is jó baba. A mozgást még nem érzem annyira, de hónapokat hagytam ki, tehát ez természetes. A kezemmel nem lesz probléma, a mozgás már nehézkesebbnek ígérkezik, de szerintem tíz-tizenöt edzés után már sokkal jobb lesz. A februári beszélgetéseink során azt mondtam a Budaörsnek, hogy novembertől szeretnék meccseket játszani. Közben kijöttek a mérkőzések időpontjai, láttam, hogy szeptemberben és októberben is lesznek hazai meccseink. A szeptemberi játékom kizárt, nem hiszem, hogy sok értelme lenne. Az októbert majd meglátjuk. Nekem is vissza kell állnom, és az is kérdés, hogy ki tud majd Reginára vigyázni, szóval ez szervezés kérdése is.”

Budaörsön csupa ismerős veszi majd körbe, Lovas Petrával már korábban is szerepelt egy csapatban.

„Három évet játszottunk együtt Berlinben, és nagyon örülünk, hogy újra egy helyen játszhatunk – mondta a régi-új csapattárs. – Ő is végigkísérte a terhességemet és a kisgyermekes létemet, és én is végigkísértem az ő várandósságát, így tudtunk segíteni egymásnak. Kérdezte, hogy mikor jön majd vissza a mozgás, én mondtam neki, hogy legyen türelmes, mert most az a legfontosabb.”

INFRASTRUKTÚRÁBAN IS ERŐSÍTENEK

A Budaörsi SC asztalitenisz-szakosztályának keddi sajtótájékoztatóján a főszereplő a klubválasztás körülményeiről is beszélt.

„Nagyon boldog vagyok, hogy több mint tíz év után hazatértem – nyilatkozta Póta Georgina. – Sokszor folytattam tárgyalásokat az elmúlt években is, tehát már jó pár éve megfogalmazódott bennem, hogy szeretnék hazatérni. Örülök, hogy a Budaörs színeiben tudok majd játszani, mert egy profi klubról van szó, amelyben el tudom képzelni a jövőmet. Nagyon szeretném, ha ez nemcsak egyéves, hanem egy többéves együttműködés lenne.”

Szó esett az új szezonra kitűzött célokról is:

„A csapattal szeretnénk megnyerni a magyar bajnokságot, a nemzetközi vizeken pedig minél tovább jutni. Az egyéni célokat tekintve szeretnék részt venni az olimpián, amelyet reményeim szerint megtartanak. Erről nyilván beszélgetünk majd Bátorfi Zoltán szövetségi kapitánnyal, de a célom az, hogy minél hamarabb visszakerüljek a korábbi formámba.”

A Budaörsi Sport Club elnöke természetesen nagy örömmel nyilatkozott új szerzeményükkel kapcsolatban.

„Hatalmas megtiszteltetés egy sportvezetőnek és egy egyesületnek az, hogy egy ilyen szintű sportoló a mi egyesületünket választotta – mondta Somlyó Gergely. – A megtiszteltetésen túl azt gondolom, hogy ez felelősség és esély is. A felelősségünk az, hogy ezt a sikertörténetet megpróbáljuk fenntartani. A lehetőség pedig arra mutatkozik, hogy az eredmények mellett megpróbáljuk azt a fő célunkat véghezvinni, hogy bebizonyítsuk, hogy van létjogosultsága Magyarországon egy olyan versenysport-egyesületnek, amely konkrétan az élsportot is megcélozza, hiszen fontosnak kell lennie, hogy legyen egy klub, amely a nemzetközi kupákban tudja képviselni a magyar asztaliteniszt.”

Póta Georgina érkezése mellett egy másik örömteli téma is helyet kapott a sajtótájékoztatón. Elhangzott, hogy zöld utat kapott a minisztériumtól az új budaörsi sportcsarnok felépítése.

„A munka közepén járunk, nagyon szeretném, hogy a következő év végére már álljon a budaörsi asztalitenisz-centrum – osztotta meg reményeit Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke. – Ez nem csupán a Budaörsi Sport Clubnak lesz az otthona, hanem egy olyan nemzetközi pingpong-infrastruktúra, amely a magyar sportéletet, a magyar pingpongéletet képes fejleszteni azzal, hogy idevonzza meghatározó külföldi játékosok tömegét is. Ez a klub mellett a magyar válogatott munkáját is segítheti.”

A MOATSZ elnöke hozzátette: a számításaik szerint az épület 400-500 millió forintból finanszírozható, de a terület, amelyen felépül, milliárdos értékkel bír, és ezt a területet Budaörs városa bocsátja a beruházás rendelkezésére, összességében tehát mintegy másfél milliárd forintos fejlesztés valósul meg.

A sajtótájékoztatón jelen volt Budaörs polgármestere is, aki igyekszik minél több embert a klub és a szakosztály mellé állítani.

„A mai rendezvénynek éppen az volt az egyik célja, hogy próbáljuk azt a gátat áttörni, amit nagyon sok területen látok, civil szervezeteknél, sportegyesületeknél is – mondta Wittinghoff Tamás. – A célunk tehát az, hogy vonjunk be minél több szponzort. Azt hiszem, hogy ezek az eredmények, amelyeket ezek a lányok elérnek és a világ minden táján közvetíti a televízió, elég jó reklámfelületet tudnak biztosítani a támogatók számára, úgyhogy ezúton is ösztönzöm őket.”

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram