Távol került az elődöntő

2022.01.15.

Az SH-ITB Budaörsi SC hazai pályán 3:1-re kikapott az olasz ASD Quattro Moritól a női asztaliteniszezők Európa-kupájában a negyeddöntő első mérkőzésén.

Tudták a budaörsiek, hogy a három román játékossal felálló vendégek ellen nem lesz könnyű dolguk, de így is a minél nagyobb előny megszerzését tűzték ki célul. A legeleje jól is sikerült, hiszen az előző hétvégén Német Kupát nyerő Póta Georgina 11:7-tel behúzta az első játszmát Andreea Dragoman ellen, a 21 éves román azonban 3:1-re fordított.

Ezután a második helyre beírt játékosok csatája következett, és ez sem alakult jobban. A néhány napja oltást kapó Dari Helga csütörtökön még a cipőfűzőjét sem tudta egyedül bekötni a fájdalmai miatt, ilyen előzmények után pedig nem volt meglepő, hogy fokozatosan visszaesve 3:0-s vereséget szenvedett a 20 éves Tania Plaiantól.

Bachman Péter vezetőedző a már Olaszországban született Rossana Ferciug elleni meccset előzetesen egyértelműen maguknak számolta, és igaza lett, Fazekas Mária összesen 12 pontot engedett a Quattro Mori legszerényebb képességű játékosának.

Mint kiderült, ez lett a Budaörs egyetlen győzelme hazai környezetben. Póta ugyanis hiába jött vissza kétszettes hátrányból, és volt a rövidített döntő játszmában mérkőzéslabdája, végül ő is kikapott Plaiantól, így 3:1-es vendégsikerrel ért véget a találkozó.

Az olaszországi visszavágó előtt ezzel igencsak megcsappantak az Európa-kupában tavaly döntőt játszó Budaörs elődöntőbe jutásának esélyei.

EURÓPA-KUPA, NŐK
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
SH-ITB Budaörsi SC–ASD Quattro Mori (olasz) 1:3
Póta Georgina–Andreea Dragoman 1:3 (7, –9, –6, –9)
Dari Helga–Tania Plaian 0:3 (–7, –5, –3)
Fazekas Mária–Rossana Ferciug 3:0 (7, 2, 3)
Póta–Plaian 2:3 (–11, –6, 3, 11, 5:6)

A visszavágót január 19-én rendezik Cagliariban.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram