Taroltak a magyar lányok

2023.09.24.

Magyar éremözönt hozott a Europe Youth Series szerbiai állomása Dimitrovgradban.

A három napig tartó csapatversenyek végén mind a nyolc magyar lány dobogóra állhatott. Az U15-ös lányoknál a körmérkőzés utáni döntőben a Barcsai Sophie és Dohóczki Nóra alkotta magyar A-csapat 3:2-re nyert a Nagy Rebeka, Pétery Johanna összetételű magyar B-csapat ellen. Az U13-asoknál Fazekas Lizett és Szögi Szonja diadalmaskodott, a fináléban egy svájci egységet öt 3:2-re legyőzve. A bronzérmet Ivanics Izabell és Fegyver Zsófia szerezte meg.

Az U15-ösöknél egyesben Barcsaié lett az ezüstérem, Nagy és Pétery pedig bronzérmesként zárt. Barcsai emellett vegyes párosban a dán Marcus Ahrenholt Jensen párjaként egy ezüstöt is begyűjtött.

A fiatalabb korosztályban egyesben Fazekas és Szögi játszotta a döntőt, amelyet előbbi nyert meg 3:0-ra. Az elődöntőben Szögi Fegyvert győzte le, így utóbbi is dobogósként végzett. A vegyes párosok fináléjában Szögi a dán Malik Severonsennel 3:0-ra nyert Fazekas és az angol Kacper Piwowar ellen.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram