Tanács Nóra a kiválasztottak között

2018.04.16.

Április 2. és 9. között Luxemburgban tartották meg az ETTU-reménységek válogatótáborát, amelyen 2006-ban és 2007-ben született európai fiatalok vehettek részt.Összesen 30 játékos (15 lány, 15 fiú) érkezett Luxemburgba 14 országból, az edzésmunkájukat és a fejlődésüket 8 edzőpartner és összesen 18 edző segítette.

A tábort a Kínai Asztalitenisz-akadémia európai „tagozata" (CTTC-E) és a Luxemburgi Asztalitenisz-szövetség (FLTT) szervezte az Európai Asztalitenisz-szövetség tehetséggondozó programja (TI&S), a Kínai Asztalitenisz-szövetség (CTTA), a Kínai Asztalitenisz-akadémia (CTTC), a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) és a Tibhar támogatásával.

Martin Ostermann szervező-vezetőedző elmondása szerint a válogatótábor elsődleges céljai a következők voltak: segíteni a fiatal játékosoknak elsajátítani a sportág alapjait, az egyéni erősségeiket fejleszteni, megmutatni az alapvető készségek fejlesztését célzó edzésmódszereket, versenytapasztalatot gyűjteni, versenyképesebbé tenni a fiatalokat, valamint javítani az edzéseik minőségét az edzőikkel való megbeszélések révén.

Magyarországról Tanács Nóra (Ambrus Asztalitenisz Akadémia) és Molnár Kendra (Statisztika) mutathatta meg tudását, és előbbinek ez olyan jól sikerült, hogy (hat kritérium alapján) a 4. helyen végzett a lányok pontversenyében – merthogy ilyen módon osztályozták is a résztvevőket.

A pontverseny alapján három-három fiú és lány kapott meghívást az ITTF által szervezett tehetséggondozó-táborba (ITTF HOPES WEEK & CHALLENGE), amelyet július 30. és augusztus 5. között a spanyolországi Alicantéban tartanak. Egy országot nemenként egy ifjú tehetség képviselhet, így Tanács Nóra is ott lehet Alicantéban, mivel az előtte végző három lányból ketten románok.

A LEGJOBB LÁNYOK
1. Earley Sophie (ír) 148,5 pont
2. Baiasu Ioana (román) 144,0 pont
Bianca Mei Rosu (román) 140,0 pont
3. Tanács Nóra 137,0 pont
-------------------------------------------
4. Katerína Pisarová (CZE) 133,5 pont
5. Sara Radak (szerb) 131,5 pont
6. Sofia Couce (spanyol) 130,0 pont
7. Enisa Sadikovic (luxemburgi) 123,5 pont

A LEGJOBB FIÚK
1. Julian Chirita (román) 152,0 pont
Dragos Bujur (román) 146,5 pont
2. Stepan Brehel (cseh) 143,0 pont
3. Dursun Ugurcan (török) 140,5 pont
--------------------------------------------
4. Tom Closset (belga) 137,5 pont
5. Xavier Wats (belga) 127,5 pont
6. Martin Sip (cseh) 127,0 pont
7. Conner Green (angol) 126,0 pont

AZ ÉRTÉKELŐ CSAPAT TAGJAI
Li Hsziao-tung (Kína, CTTC)
Csang Ji-ning (Kína, CTTC)
Martin Ostermann (Luxemburg, szervező)
Cseng Hszia (Luxemburg, szervező)
Neven Cegnar (ETTU)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram