Tájékoztatás a járvánnyal kapcsolatos fejleményekről

2021.04.30.

Tisztelt Sporttársak! A 194/2021-es számú Kormányrendeletben foglaltak, illetve a mai Kormányinfón elhangzott információk alapján az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket/Benneteket.

A MOATSZ által rendezett hivatalos versenynaptári eseményeken változatlanul a versenyzési engedéllyel rendelkező 18 év alatti és feletti sportoló egyaránt részt vehet függetlenül a védettségi igazolvány meglététől.

A beoltottak 4 milliós számának elérésével a hatályba lépő rendelkezéseknek megfelelően a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a felügyeletük alatt álló 18 év alattiak látogathatják az eseményeket/mérkőzéseket, kérjük azonban, hogy személyazonosságukat igazoló okmányukat (pl.: személyi igazolvány, vezetői engedély, diákigazolvány) tartsák maguknál.

A csapatbajnoki mérkőzések pályaválasztóinak/az egyéni versenyek rendezőinek hatáskörébe tartozik az esemény látogatásának előírás szerinti lebonyolítása, a védettségi igazolvány és a korosztályi kedvezményből (18 év alattiak) adódó beléptetés ellenőrzése. A rendelet alapján az erre megbízott személy jogosult a védettségi igazolvány mellett személyazonosító okmány bemutatását is kérni, személyes adatot azonban semmilyen körülmények között nem rögzíthet.

Maszkhasználat: A sporteseményekre kilátogató védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a felügyeletük alatt álló 18 év alattiak számára a maszkhasználat rendeletileg nem kötelező. Figyelembe véve azonban a jelenlegi napi esetszámokat, az első oltás utáni védettséggel kapcsolatos szakmai véleményeket és a sportág jellegéből adódóan a zárt térben való lebonyolítást, javasoljuk valamennyi sportoló, sportszakember, játékvezető, belépésre jogosult hozzátartozó, néző, illetve a beengedést koordináló személy számára (védettségi igazolvány meglététől függetlenül) a maszkhasználatot a saját és mások egészségének védelme érdekében. 

Számítunk az együttműködésükre/együttműködésetekre, jó játékot, szurkolást és egészséget kívánunk!

Budapest, 2021. április 29.

                                                                                  A MOATSZ Vezetősége   

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram