Tájékoztatás a bajnokság folytatásáról

2020.12.17.

Az alábbiak szerint folytatódnak januárban a csapatbajnokság küzdelmei.

Tisztelt Sporttársak!

A MOATSZ elnöksége a december 16-i ülésén a SZEB javaslatára – melyet a klubok megkeresése alapozott meg – arról döntött, hogy a csapatbajnokságot a férfi Extraliga és a férfi NB I osztályokban 2021. január 9. napjától folytatni szükséges a járványügyi rendelkezések szigorú betartásával. Az NB II és az NB III osztályokban a bajnokság folytatása 2021. január 30. napjától történhet. Az elnökség a döntésnél figyelembe vette azt is, hogy a kormány intézkedései a versenysportot nem korlátozzák.

A járványügyi rendelkezések alapján a csapatbajnoki mérkőzéseket zárt kapus rendszerben kell megrendezni, így azon a mérkőző csapatok játékosain, a játékvezetőkön és a csapatok szűk szakmai stábján kívül mások, így nézők, hozzátartozók nem vehetnek részt.

A pályaválasztó csapatoknak biztosítani szükséges, hogy az egyébként 17 órai kezdéssel kért hazai mérkőzéseiket 15 órai kezdéssel lehessen lejátszani.

A hazai pálya igénybevételének ellehetetlenülése miatt (iskolabezárás, idegeneket nem engednek be stb.), amennyiben a hazai csapat másik játékhelyet nem tud biztosítani, akkor kérelmezheti (indoklással és ennek igazolásával) a pályaválasztói jog felcserélését, végső esetben a mérkőzés halasztását.

A kluboknak igazolniuk kell, hogy a mérkőzésen részt vevő játékosaik hivatalos bajnoki mérkőzésen vesznek részt.

A csapatbajnokság egyes osztályainak programját a mellékelt táblázat szemlélteti. Az őszi fordulóból elmaradt mérkőzéseket legkésőbb 2021. február 28-ig le kell játszani.

A tényleges sorsolás néhány napon belül felkerül a szövetség honlapjára, és az eddigi gyakorlatnak megfelelően a megjelenéstől számított 3 napon belül lehet rá észrevételt tenni.

Mindenkinek jó versenyzést és egyúttal boldog karácsonyt, valamint szebb új esztendőt kívánunk!

Budapest, 2020. december 16.

Üdvözlettel:

Kékedi Tibor, a JVB elnöke, Fazekas Péter sportigazgató és Lajtai Kristóf főtitkár

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram