Szvitacs vb-elődöntős

2022.11.10.

Férfivonalon nem sok örömre volt okunk szerdán a para-asztaliteniszezők granadai világbajnokságán, Szvitacs Alexa viszont bejutott az elődöntőbe.

A tavalyi paralimpián bronzérmesként záró Szvitacs Alexa Granadából sem jön haza üres kézzel. A nők 9-es kategóriájának első fordulójában, azaz a nyolcaddöntőben erőnyerő volt, így a negyeddöntőben lépett először asztalhoz. A késő esti mérkőzésen a brazil Jennyfer Parinos volt az ellenfele, akinek csak egy játszmát engedélyezett, így készülhet az elődöntőre. Azt pénteken vívja majd a lengyel Karolina Pek ellen.

A férfiak egyetlen magyar győzelmét szerdán Pálos Péter aratta, aki a nyolcaddöntőben a japán Kato Koját verte meg. Őt a tokiói paralimpián a csoportban győzte le, majd meg sem állt a második paralimpiai aranyérméig, Granadában viszont a negyeddöntőben véget ért számára a verseny. A dél-koreai Kim Gi Tét csak az egyik szettben tudta megszorítani, 3:0 lett oda.

Major Endre annál szorosabb meccset játszott Federico Falcóval, de hiába tűnt úgy a negyedik szettben, hogy megtalálta az ellenszert az olasz játékára, végül döntő szett 11:9-re Falco nyerte a nyolcaddöntős csatát.

Berecki Dezső a keddi győzelmét követően már éremért játszhatott, de a negyeddöntőben 3:0-ra kikapott a francia Lucas Didier-től.

Csütörtökön Arlóy Zsófiáért, Bicsák Bettináért és Csonka Andrásért szoríthatunk, akik egyaránt a nyolcaddöntőben kezdik meg egyéni szereplésüket.

PARA-VILÁGBAJNOKSÁG, GRANADA
FÉRFI EGYES
1-es kategória
Nyolcaddöntő
Major Endre–Falco (olasz) 2:3 (10, –9, –7, 2, –9)

9-es kategória
Negyeddöntő
Berecki Dezső–Didier (francia) 0:3 (–8, –9, –8)

11-es kategória
Nyolcaddöntő
Pálos Péter–Kato (japán) 3:0 (7, 9, 8)
Negyeddöntő
Pálos–Kim Gi Te (dél-koreai) 0:3 (–3, –14, –2)

NŐI EGYES
9-es kategória
Negyeddöntő

Szvitacs Alexa–Parinos (brazil) 3:1 (11, 7, –8, 6)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram