Szvitacs újra három éremmel zárt

2023.11.13.

Szvitacs Alexa mindhárom versenyszámában érmet szerzett a para-asztaliteniszezők franciaországi világkupaversenyén.

A Párizs agglomerációjában, Saint Quentin en Yvelines-ben megrendezett tornán fontos világranglistapontokhoz lehetett jutni a paralimpiai kvótáért zajló versenyfutásban. A négyfős magyar csapatnak nem volt könnyű dolga, hiszen 37 ország játékosai álltak asztalhoz, a mezőnyben ott voltak a kínai játékosok is.

Mint például az aktuális Ázsia-bajnok Mao Csing-tien, akit Szvitacs Alexa legyőzött a csoportkörben, majd bejutott a döntőbe, ahol viszont már nem bírt a paralimpiai bajnok, szintén kínai Hsziung Kuj-jennel (3:0 lett oda), így ezüstérmet szerzett.

Arlóy Zsófia a negyeddöntőben a végső győztes, ugyancsak kínai Huang Vej-csuannal szemben maradt alul, míg Csonka András a legjobb 16 között kapott ki döntő szettes meccsen Clément Berthier-től. András nagyot küzdött, 2:2-nél a szett közepéig vezetett, de a későbbi döntős francia bírta jobban a végjátékot.

Urlauber Ádám nem jutott tovább a csoportjából, ám a jóval rutinosabb olasz Federico Falcotól minimális különbséggel kapott ki (döntő szett 11:9-re), ami újabb jele annak, hogy a játéka óriási fejlődést mutat!

Női párosban Szvitacs a román Ioana-Monica Tepeleával döntőbe jutott, ahol a kínai Mao Csing-tien, Liu Meng duó mögött ezüstérmesek lettek.

A Szvitacs, Csonka vegyes páros a kínai Csao Ji-csing, Huang Vej-csuan párt legyőzve jutott be az elődöntőbe, ahol a másik kínai kettős, Csao Su-aj és Mao Csing-tien állította meg őket, így bronzérmet szereztek.

Férfi párosban Csonka a japán Abe Ajumával negyeddöntőt játszott, Urlauber a francia Benoit Besset-vel a nyolcaddöntőben búcsúzott, míg Arlóy női párosban a lengyel Katarzyna Marszallal a negyeddöntőig jutott, vegyes párosban pedig a luxemburgi Philippe Heinnel két vereséget könyvelt el.

Szvitacs az Európa-bajnokság után most is minden számban érmet szerzett, és csak kínai ellenféllel szemben maradt alul, de úgy, hogy egyéniben és vegyes párosban is tudott ellenük győzelmet aratni.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram