Szvitacs, Csonka és Pálos győzelemmel hangolt Tokióra

2021.07.03.

Három magyar versenyző is aranyérmet nyert egyesben a para-asztaliteniszezők csehországi nemzetközi versenyén.

Idén januárban hunyt el Jirí Danek, a Czech Para Open alapítója, az ostravai viadalt a tiszteletére Jirí Danek-emlékversenyre nevezték át. A mieink igen eredményesen szerepeltek, hiszen egyesben négy kategóriában is érmet szereztek, köztük három aranyat.

Szvitacs Alexa a döntőben 3:0-ra nyert a román Ioana-Monica Tepelea ellen, Csonka András a belga Marc Philippe Ledoux-t 3:1-re verte meg az aranymérkőzésen, míg Pálos Péter szintén négy szettben múlta felül a spanyol Eduardo Cuestát a fináléban. Major Endre a kerekesszékeseknél az elődöntőben kapott ki a későbbi győztes chilei Luis Rodrigo Bustamantétól, így bronzérmesként zárt.

A csapatversenyek során a Csonka András, Zborai Gyula, Retter Barnabás trió bronzérmet szerzett.

Idő közben véglegesedett a hazánkat a tokiói paralimpián képviselő pingpongosok névsora. A már korábban kvótát szerző játékosok mellett Zborai Gyula is utazhat Japánba, ahol egyesben, valamint Csonka Andrással csapatban is indul majd.

A TOKIÓI PARALIMPIA MAGYAR INDULÓI ASZTALITENISZBEN
Egyéni
Arlóy Zsófia
Szvitacs Alexa
Csonka András
Major Endre
Pálos Péter
Zborai Gyula

Csapat
Arlóy-Szvitacs
Csonka-Zborai

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram