Szvitacs Alexa világbajnoki döntős!

2022.11.11.

Szvitacs Alexa 3:1-re legyőzte a lengyel Karolina Peket, ezzel döntőbe jutott a para-asztaliteniszezők spanyolországi világbajnokságán.

Az első fordulóban erőnyerő Szvitacs Alexa a szerdai negyeddöntőben 3:1-re nyert a brazil Jennyfer Parinos ellen, és a pénteki elődöntőben Karolina Peket is négy játszmában múlta felül, de ez sem volt egyszerű összecsapás. Olyannyira nem, hogy a mérkőzésen a lengyel játékos összesen egy ponttal többet nyert meg, mint magyar ellenfele, de az asztaliteniszt végső soron szettekre játsszák, így Alexa örülhetett a végén.

A szombati fináléban az ausztrál színekben játszó, egyéniben háromszoros,összességében hatszoros paralimpiai bajnok Lei Li Na vár rá. Van miért visszavágnia a 34 éves, kínai születésű kiválóságnak, hiszen tavaly a tokiói paralimpián tőle kapott ki az elődöntőben.

Pénteken eldőlt, hogy másik érmesünk sajnos nem lesz Granadában, ugyanis Csonka András 3:1-re kikapott a brit Ross Wilsontól a férfiak 8-as kategóriájának negyeddöntőjében.

PARA-VILÁGBAJNOKSÁG, GRANADA
FÉRFI EGYES
8-as kategória
Negyeddöntő
Csonka András–Wilson (brit) 1:3 (–5, –6, 9, –8)

NŐI EGYES
9-es kategória
Elődöntő

Szvitacs Alexa–Pek (lengyel) 3:1 (10, 9, –4, 9)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram