Szvitacs Alexa világbajnok!

2022.11.12.

Szvitacs Alexa a paralimpiai címvédő Lei Li Na legyőzésével megnyerte a para-asztaliteniszezők granadai világbajnokságát.

A női para-asztaliteniszezők 9-es kategóriájának legeredményesebb játékosát tisztelhetjük Lei Li Na személyében, aki 2004 óta minden paralimpián döntőbe jutott egyesben. Pekingben (2008) és Londonban (2012) még kínai színekben, tavaly Tokióban már ausztrálként nyerte meg a játékokat, összesen pedig hat aranyérme van a paralimpiákról.

Tokióban az elődöntőben éppen Szvitacs Alexát búcsúztatta, akinek tehát volt miért visszavágnia, és a granadai világbajnoki döntőben élt is a reváns lehetőségével.

Pedig nem indult jól a mérkőzés, hiszen az első játszmát Lei Li Na nyerte meg, ráadásul elég simán. Alexa azonban nem esett kétségbe, előbb egyenlített, majd két 11:9-es szettel fordított, így egyéniben a harmadik granadai találkozóját is 3:1-re nyerte meg. A tavalyi paralimpiai bronz után ezzel felért a világ tetejére!

„Nem is tudom, mit mondhatnék. Ez az első világbajnokságom, és megnyertem. Miután nem éltem néhány mérkőzéslabdával, kicsit idegessé váltam, mert a tokiói paralimpián kikaptam tőle. Remélem, hogy Párizsban is az én nyakamba kerül az aranyérem” – utalt a következő paralimpiára a friss világbajnok Szvitacs Alexa.

PARA-VILÁGBAJNOKSÁG, GRANADA
NŐI EGYES
9-es kategória
Döntő

Szvitacs Alexa–Lei Li Na (ausztrál) 3:1 (–4, 7, 9, 9)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram