Szűkebb létszámmal, neves vendégekkel

2020.08.07.

Dágon az idén már harmadszor került sor az utánpótláskorú játékosoknak szervezett megyei asztalitenisz-táborra.

Esztergomból, Tatáról, Nyergesújfaluról, Pécsről, Csákvárról és persze Dágról is érkeztek gyerekek, illetve edzőpartnerek a dági táborba. A koronavírus miatti korlátozások miatt a tavalyi létszámnak csak a fele, húsz fő vehetett részt a foglalkozásokon, amelyek igen változatosak voltak.

„Tavaly a Tatai AC-vel közösen rendeztük meg az edzőtábort, míg most az esztergomiakkal, Horváth Ákos csapatával – nyilatkozta Pósfai Zsolt, a Dági KSE edzője a Régió TV Esztergomnak. – Délelőtt edzéseket tartottunk, délutánonként pedig elméleti foglalkozások zajlottak.”

Utóbbiak között pszichológiai, motivációs és kommunikációs előadás is szerepelt a programban, de egy elismert szakember prezentálásában az állóképességről is sok érdekességet tudhattak meg a fiatalok, lazításként pedig meglátogatták a helyi strandot.

Az esti programban általában egymás elleni játék kapott helyet, előfordult, hogy még éjfél után is a teremben voltak a résztvevők, és élvezték a játékot, valamint egymás társaságát.

Somosi Miklós, az ifjúsági fiúválogatott szövetségi kapitánya visszatérő vendégként nem egyedül érkezett Dágra, a korosztályos nemzeti csapat két pillére, András Csaba és Both Olivér is vele tartott. Az ő edzésüket tátott szájjal figyelhették a tábor fiatalabb résztvevői.

A tábor egyik fénypontját Szvitacs Alexa látogatása jelentette, aki edzést tartott a dági lányoknak, illetve női játékosoknak.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram