Szudiékkal egy csoportban a Pécs

2021.05.10.

A PTE-PEAC Kalo-Méh férficsapata spanyol és osztrák ellenféllel került egy csoportba az Európa-kupa varasdi tornáján.

A nők a múlt héten Újvidéken küzdöttek meg az Európa-kupáért – a Budaörs ezüstérmes lett –, a férfiaknak pedig ezen a héten Varasdon rendezik meg a második számú európai kupasorozat végső állomását. A buboréktornán eredetileg 14 csapat vett volna részt, ám a koronavírus miatt végül csak 13 együttes vág neki a megméretésnek.

A pécsiek ismerős környezetben játszhatnak majd, hiszen az Európa-kupa első szakaszában is Varasdon szerepeltek, akkor csoportmásodikként kvalifikáltak a mostani döntő szakaszra. Az erősorrendben a 12. helyre kerültek, ez alapján tehát minden további győzelem bravúrnak számítana tőlük.

A PEAC a hétfői sorsoláson a spanyol – pontosabban baszk – Irun Leka Enea Marpexszel és az osztrák SPG Walter Welsszel került egy csoportba, utóbbi Szudi Ádám klubja. A pécsi csapat a legerősebb összeállításában utazott Horvátországba, tehát Pető Zsoltra, Demeter Lehelre, Gerold Gáborra és Molnár Dávidra is számíthat Dudás Róbert edző.

A csoportmérkőzéseket szerdán és csütörtökön rendezik, a négy csoportból az első és második helyezettek kerülnek a negyeddöntőbe.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram