Szudi remekül kezdett

2021.04.21.

Szudi Ádám mindkét szerdai mérkőzését megnyerte a Guimaraesben zajló kontinentális olimpiai selejtező első napján, így két forduló után a csoportja élén áll.

Szudi a moldovai Andrei Putuntica ellen kezdte meg guimaraesi szereplését. A nyitó szettet 3:7-ről nyerte meg 11:7-re, amivel megadta a mérkőzés alaphangját. Putuntica később még frusztráltabbá vált, rendszeresen bosszankodott hangosan egy-egy hibája után, míg Szudi a tőle meg szokott higgadt játékkal haladt a győzelem felé. Ezt úgy sem fenyegette igazi veszély, hogy a harmadik játszmát a balkezes moldovai elcsente.

Este a finn színekben versenyző Oláh Benedek volt Szudi ellenfele, aki szintén győzelemmel kezdett, a dán Tobias Rasmussent hat szettben múlta felül. Az első játszmát 10:9-es előnyről bukta el Szudi, ám ez sem zökkentette ki, nagyon simán fordított 3:1-re. Ezután jött egy megtorpanás, Oláh egy 11:3-as játszmával szépített, de a döntő szettet nem tudta kiharcolni, 4:2 lett ide.

A Rasmussen–Putuntica mérkőzést a dán nyerte meg, így Szudi még nem ünnepelhet továbbjutást, ám a csoport utolsó fordulóját ő várhatja a legjobb helyzetből.

Muskó Péter szövetségi kapitány és Szudi Ádám

A csoportok első két helyezettje jut tovább a 2. szakaszba, ahol a top4 kiemelttel együtt húszan folytatják egyenes kieséses rendszerben. A két finalista kijut a tokiói olimpiára, a döntőt le sem játsszák. A másik 18 játékos a 3. szakaszban egy újabb egyenes kieséses miniversennyel dönt a maradék három kvótáról. A döntőt itt sem játsszák le, mindkét döntős kvótát szerez, csakúgy, mint a harmadik helyezett, azaz az elődöntő vesztesei által vívott mérkőzés győztese.

EURÓPAI OLIMPIAI SELEJTEZŐ, GUIMARAES
FÉRFIAK, E-CSOPORT
1. forduló

Oláh Benedek (finn)–Tobias Rasmussen (dán) 4:2 (5, 3, –11, –7, 9, 9)
Szudi Ádám–Andrei Putuntica (moldovai) 4:1 (7, 7, –11, 5, 7)
2. forduló
Szudi–Oláh 4:2 (–11, 4, 7, 6, –3, 6)
Rasmussen–Putuntica 4:3 (–9, 9, –10, 9, 8, –8, 11)
3. forduló (csütörtök)
Szudi–Rasmussen
Oláh–Putuntica

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram