Szudi főtáblás Havírovban

2024.04.14.

Szudi Ádám két győzelemmel főtáblára jutott egyesben a csehországi Havírovban vasárnap rajtoló WTT Feeder-versenyen. Lakatos Tamásnak ez nem sikerült.

Mindkét férfi indulónk a selejtezőben kezdte meg a szereplését. Lakatos Tamásnak már a kvalifikáció első körében asztalhoz kellett állnia, mégpedig a dél-koreai Dzsang Szon Gil ellen, akitől 3:0-ra kikapott.

Szudi a nyitó fordulóban erőnyerő volt, utána a görög Joannisz Szguropuloszt 3:0-ra, a dél-koreai Pak Gju Hjont pedig döntő szett 12:10-re verte meg. Ezzel feljutott a 48-as főtáblára, ahol hétfőn a lengyel Jakub Dyjas ellen folytatja.

A nőknél Póta Georgina kiemeltként a főtáblán kezd majd, az első fordulóban erőnyerő. Férfi párosban a Lakatos, Szudi egység a nyolcaddöntőben egy szingapúri páros ellen mutatkozik be.

WTT FEEDER HAVIROV 2024
Férfi egyes selejtező
1. forduló
Lakatos Tamás–Dzsang Szon Gil (dél-koreai) 0:3 (–9, –6, –7)
2. forduló
Szudi Ádám–Szguropulosz (görög) 3:0 (7, 7, 5)
3. forduló
Szudi–Pak Gju Hjon (dél-koreai) 3:2 (9, –5, –7, 9, 10)

A montenegrói Podgoricában megrendezett WTT Youth Star Contender-versenyen Lei Balázs képviselte a magyar színeket. Egyesben az ifjúságiak között harmadik lett a csoportjában, így nem jutott főtáblára.

Fiú párosban a szlovák Samuel Árpással a tizenhat között simán legyőztek egy montenegrói duót, a negyeddöntőben viszont nem bírtak a francia Natham Lam, Flavien Cotton kettőssel.

Lei vegyes párosban a szintén szlovák Dominika Wiltschkovával próbált szerencsét, akivel a nyolcaddöntőben búcsúztak.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram