Szudi és Ecseki jól kezdett

2020.02.18.

A férfiválogatottunk két alapembere, Szudi Ádám és Ecseki Nándor jól kezdett a Hungarian Open selejtezőjében, így már „csak" két győzelemre van a főtáblától.

Szudi Ádám négy szett után 2:2-re állt a világranglista-182. hongkongi Ng Pak Nam ellen, innen lett neki 4:2.

A szintén a kvalifikáció második fordulójában bemutatkozó Ecseki Nándor látszólag simább mérkőzést vívott Nima Alamiannal, a 4:1-es végeredmény azonban csalóka. Az iráni nem adta meg könnyen magát, az utolsó játszma például 19:17-re végződött.

„Idegőrlő volt az első pillanattól az utolsóig – mondta Ecseki a meccs után. – Az ötödik szett végén rendkívül ideges voltam, de az iráni srác is, és ő talán picit bizonytalanabb is, mint én. Meg szeretném köszönni a lelátón ülő Szudi Ádámnak, hogy 18:17-nél jó ötlettel segített a szervafogadást illetően.”

A selejtező első körét egyedüli magyarként sikerrel vevő Juhász Patrik a kazah Kirill Gerasszimenkóval találkozott a második körben, és nem sikerült megszorítania a világranglista korábbi 33.-ját.

Szudi szerdán nemes bosszút állhat honfitársáért, hiszen Gerasszimenko ellen folytatja, míg Ecseki a francia Mehdi Bouloussával csap össze, aki az Eb-döntős Ovidiu Ionescut verte ki nagy meglepetésre.

„Kiemelném Juhász Patrik teljesítményét, ugyanis az első fordulóban egy jóval előrébb rangsorolt osztrák játékost vert meg 4:0-ra. Ez volt a nap csúcsa. Ecseki Nándi is nagyon szép győzelmet aratott Nima Alamian ellen, aki szintén magasabban van rangsorolva. Szudi Ádám teljesítménye sem lebecsülendő, egy hongkongit győzött le. Lakatos Tomi sima vereségére nem számítottunk. Sokat utazik mostanában, fáradtan, maga alatt játszott, ennél ő többet tud. Összegezve azonban azt kell mondanom, hogy jó napon vagyunk túl” – foglalta össze Aranyosi Péter szövetségi kapitány.

Kedd késő délután elkezdődtek a páros versenyszámok selejtezői is. A nőknél a Fehér Orsolya, Hartbrich Leonie kettős visszalépése után csak a Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz duónak szurkolhattunk, de nem sokáig, mert a német Nina Mittelham és Shan Xiaona három szettben jobbnak bizonyult nála.

A férfiaknál két fiatal kettősünk lépett színre, egyaránt ázsiai ellenféllel szemben. András Csaba és Both Olivér az indiai Harmeet Desai és Manav Vikash Thakkar ellen 3:1-es vereséget szenvedett, és ilyen arányban kapott ki a jóval kevésbé összeszokott Juhász Patrik, Lu Kaiyang duó is a thaiföldi Padasak Tanviriyavechakul, Supanut Wisutmaythangkoon párostól.

„A kis teremben ütöttünk előtte, ezt a termet egyszerűen nem éreztem, ahogy a játék ritmusát sem. Sok egyszerű hibát követtem el” – nyilatkozta András Csaba.

„Kicsúsztak a szerváink, sokat rontottunk első és második labdából, szóval alapvetően rajtunk ment el – gyakorolt önkritikát Both Olivér is. – Az már csak pluszban jött rá erre, hogy két erős játékossal találkoztunk.”

A nap sajnos nem zárult jól magyar szempontból, ugyanis az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párosunk 2:1-es szettelőnyről elbukott a belga Florent Lambiet, Nathalie Marchetti egységgel szemben.

„Játszottam már jobban is… – kezdte az értékelést Ecseki.2:1, 10:8-nál a két meccslabdánknál a belga srác előbb pörgetett egy bravúrtenyerest, majd szépen megoldott egy másik szituációt is, így emiatt nincs nagy hiányérzetem, mert nem rajtunk múlott. Annál inkább van hiányérzet a döntő szett eleje és az első szett miatt, utóbbit 6:0-s vezetésről sikerült elbuknunk.”

„Nekem ez volt az első mérkőzésem, és még nagyon nem éreztem magam komfortosan a teremben. Nem éreztem, hogyan pattan a labda, hogyan kellene mozogni. Egy többször megnyert meccset vesztettünk el” – tette hozzá Madarász Dóra.

2020 ITTF WORLD TOUR, HUNGARIAN OPEN
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
Szudi Ádám–Ng (hongkongi) 4:2 (–4, 9, 6, –8, 7, 9)
Juhász Patrik–Gerasszimenko (kazah) 0:4 (–8, –5, –8, –5)
Ecseki Nándor–Ni. Alamian (iráni) 4:1 (6, 10, –2, 8, 17)

FÉRFI PÁROS SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
András Csaba, Both Olivér–Desai, Thakkar (indiai) 1:3 (–8, –8, 9, –4)
Juhász, Lu Kaiyang–Tanviriyavechakul, Wisutmaythangkoon (thaiföldi) 1:3 (9, –4, –5, –6)

NŐI PÁROS SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz–Mittelham, Shan (német) 0:3 (–11, –6, –5)

VEGYES PÁROS SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Ecseki, Madarász Dóra–Lambiet, Marchetti (belga) 2:3 (–12, 5, 8, –11, –5)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram