Szudi és Ecseki főtáblára jutott

2021.06.22.

Szudi Ádám és Ecseki Nándor főtáblára jutott a varsói Európa-bajnokságon, és erre még Lakatos Tamásnak, Imre Leilának és Bálint Bernadettnek is megmaradt az esélye. Sikerrel vette a selejtezőt az Ecseki, Bálint vegyes párosunk is.

Szudi Ádám és Ecseki Nándor is megverte mindkét csoportellenfelét, ezzel csatlakoztak a 32 kiemelt játékoshoz, és a 64 fős főtáblán folytathatják majd a szereplésüket. Erre még Lakatos Tamásnak is megvan minden esélye, de miután ő második lett a csoportjában, neki még nyernie kell egy meccset egy másik csoportmásodik ellen.

A nőknél Póta Georgina és Pergel Szandra kiemeltként a főtáblán kezd, Imre Leila és Bálint Bernadett pedig a selejtezőből juthat oda. Imre hármas csoportban szerepel, és miután a szlovák Tatiana Kukulkovát ő és Ece Harac is legyőzte, szerdán a törökkel egymás ellen dönthetnek a csoportelsőségről. Bálint négyfős csoportba került, ahonnan viszont a második helyezett is automatikusan a főtáblára jut. Ő egy-egy győzelem és vereség után az ugyanilyen mérleggel álló angol Charlotte Bardsleyval vív majd ki-ki mérkőzést szerdán.

Madarász Dóra Eb-től való visszalépése után Bálint Bernadett lett Ecseki Nándor partnere vegyes párosban, és egy lett duó legyőzésével már kvalifikálták is magukat a 32-es főtáblára – ahol a Szudi, Pergel kettős alanyi jogon van ott 5. kiemeltként.

Női párosban ugyanakkor Bálint befejezte a szereplését. A szerb Andrea Todoroviccsal egy cseh, belga egységtől szenvedtek vereséget.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, VARSÓ
FÉRFI EGYES, SELEJTEZŐ
10. csoport
Szudi Ádám–Sztamaturosz (görög) 3:2 (–6, 5, –7, 9, 10)
Szudi–Naumi (finn) 3:1 (–10, 7, 7, 9)
16. csoport
Ecseki Nándor–Christensen (dán) 3:0 (2, 6, 4)
Ecseki–Tauber (izraeli) 3:0 (8, 7, 8)
22. csoport
Lakatos Tamás–Sipos (román) 1:3 (–7, 14, –4, –8)
Lakatos–Vilkas (litván) 3:1 (–8, 6, 11, 6)

NŐI EGYES, SELEJTEZŐ
7. csoport
Imre Leila–Kukulková (szlovák) 3:1 (7, 10, –7, 9)
19. csoport
Bálint Bernadett–Chiriacova (moldovai) 3:1 (–9, 8, 4, 2)
Bálint–Grzybowska-Franc (lengyel) 1:3 (8, –8, –8, –3)

NŐI PÁROS, SELEJTEZŐ
Bálint, Andrea Todorovics (szerb)–Tomanovská, Marchetti (cseh, belga) 1:3 (–2, –9, 6, –5)

VEGYES PÁROS, SELEJTEZŐ
2. forduló
Ecseki, Bálint–Kartuzovs, Musajeva (lett) 3:0 (7, 9,0)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram