Szudi és Bálint az első kiemelt ellen kezd

2021.08.15.

Vasárnap a BOK-csarnokban megkezdődött a budapesti WTT-torna, egyúttal elkészítették a főtábla sorsolását.

A WTT-rendezés egyik legnagyobb előnye, hogy házigazdaként olyan játékosokat is nevezhetünk, akiknek ilyen színvonalú tornákon máskor és máshol nincs lehetőségük indulni. Főleg a fiatal játékosainknak nagy lehetőség ez, és belőlük több is asztalhoz léphetett a budapesti viadal nyitó napján.

Ez persze egyet jelentett azzal is, hogy nem ők voltak az esélyesek. A még serdülőkorú Lei Balázsnak és Szántosi Dávidnak a tapasztalatszerzés lehetett a célja, előbbi a szlovák Jakub Zelinkától, míg utóbbi a honfitársától, Kramarics Gergőtől kapott ki 3:0-ra.

„Játszottam már ellene korábban, most viszont furcsa volt ez a hatalmas terem, nagyon lassan ment a labda, szinte megállt és alig találtam el. Meg kell azonban szokni ezt is, próbálok majd több ilyen versenyen elindulni, és akkor előbb-utóbb megszokom” – nyilatkozta Szántosi Dávid, akinek Huzsvár Erikkel párosban még lesz jelenése.

Nemcsak a majdnem tízévnyi korkülönbség, hanem a körülmények is Kramarics kezére játszottak.

„Tényleg kedvezőbb a védőknek ez a nagy, magasabb terem, van helyem bőven – mondta Kramarics Gergő.A labda lassabb, sokszor olyan érzése van az embernek, mintha megállna kicsit. Dávid ellen mindig nagyon résen kell lenni, mert iszonyatosan ügyes, minden pontra koncentrálni kell, de szerencsére ma elég magabiztosan nyertem.”

Both Olivér jó kezdés után négy szettben kapott ki az indiai Jeet Chandrától.

„Próbáltam a saját játékomat játszani. Az első szettet megnyertem, abban sokat hibázott, aztán elkezdett biztonságosabb játékot játszani, én pedig próbáltam a lehengerlő játékomat ráerőltetni, de sajnos nem annyira sikerült. Az utolsó szettben próbáltam feljönni, 9:9-nél szervált kettő új fonákszervát, én automatikusan, ahogy megszoktam, rámentem ezekre a szervákra, de megállt kicsit a labda, és nem tudtam eltalálni” – foglalta össze a mérkőzését Both Olivér.

Krebs Levente nem bírt a cseh Simon Belíkkel, így a férfi egyes selejtező második fordulójában Kramaricsért és az erőnyerőként kezdő Kishegyi Ákos, Balogh Bence, Huzsvár Erik trióért szoríthattunk.

Kramarics, Kishegyi és Huzsvár sem tudott játszmát nyerni az esti programban, Balogh azonban győzelemmel mutatkozott be. Az indiai Mudit Dani ellen 3:0-ra diadalmaskodott, hétfőn pedig a legutóbbi idényben a Celldömölkben légióskodó osztrák David Serdaroglu ellen már a főtáblára jutásért küzdhet.

JÓ TANÁCS A KANAPÉRÓL

Női egyesben Fejős Anna kikapott a szerb Dragana Vignjevicstől, Dari Helga és Hartbrich Leonie viszont megnyerte az első mérkőzését, így hétfőn mindketten a főtáblára jutásért játszhatnak.

„Észreveszi az ember, hogy másfél évig nem volt verseny. Gyorsabban dobog a szív, meccs közben el is vesztem kicsit, de az edzőm segítségével újra megtaláltam a ritmust” – jelezte Hartbrich Leonie, hogy a szlovák Natalia Grigerová elleni 3:0-s sikere azért nem volt döccenőmentes.

Dari Helga útja pedig kifejezetten göröngyös volt a selejtező második körébe, hiszen 2:0-s szetthátrányból fordított a cseh Gabriela Stepanová ellen: „Az elején nem igazán éreztem a játékot, megállt a labda, meg kellett szokni a nagy termet. A harmadik szettben az időkérés után találtam meg a jó taktikát, nem rontottam már annyi elsőt, az ellenfél picit belezavarodott, én meg egyre jobban belejöttem a játékba.”

A nyerő taktikára Lindner Ádám segítségével sikerült rálelni. Az edző a kollégáihoz hasonlóan egy kényelmes kanapén követhette játékosa mérkőzését.

„Nagyon kényelmes, bár nem igazán coacholásra való, inkább ilyen hátradőlős, kicsit lazább kanapéra ülhetünk le. Maga a WTT brand érdekes, a mellettünk lévő asztaloknál fekete volt a taraflex, ilyet én élőben még nem is láttam. Az alapszín is fekete, érdekes az egész, még szokni kell” – beszélt az új versenysorozat körítéséről Lindner Ádám.

SZUDI ÉS BÁLINT BELEHÚZOTT

Vasárnap megejtették a főtábla sorsolását is. Szudi Ádámot és Bálint Bernadettet elkerülte a szerencse, egyesben ugyanis mindketten az első kiemelttel, azaz az angol Liam Pitchforddal, illetve a monacói Yang Xiaoxinnel kerültek össze az első körben. Egy magyar hölgy biztos lesz a második fordulóban, mivel Madarász Dóra és Nagyváradi Mercédesz egymás ellen játszik majd a legjobb 32 között.

Férfi párosban is láthatunk magyar párharcot, az első kiemelt Ecseki, Szudi kettős Kishegyivel és Bothtal néz majd farkasszemet, míg az András, Juhász párosra a második kiemelt orosz Szidorenko, Szkacsov duó vár.

Női párosban az elsőként rangsorolt orosz Vorobjeva, Noszkova egység a Hartbrich, Imre kettőst kapta ellenfélül, a második kiemelt Madarász, Pergel duó pedig a Szerbiát képviselő Surján Szabinát és Izabela Lupuleszkut.

Vegyes párosban a sorsolás szeszélye folytán Szudi, Pergel–Ecseki, Madarász mérkőzést rendeznek az első fordulóban, azaz a nyolcaddöntőben.

WTT CONTENDER, BUDAPEST
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ

1. forduló
Both Olivér–Chandra (indiai) 1:3 (4, –6, –2, –9)
Lei Balázs–Zelinka (szlovák) 0:3 (–8, –6, –3)
Kramarics Gergő–Szántosi Dávid 3:0 (8, 2, 6)
Krebs Levente–Belík (cseh) 0:3 (–13, –1, –10)
2. forduló
Kishegyi Ákos–Martinko (cseh) 0:3 (–4, –5, –8)
Kramarics–Szidorenko (orosz) 0:3 (–6, –8, –7)
Huzsvár Erik–Levajac (szerb) 0:3 (–8, –5, –3)
Balogh Bence–Dani (indiai) 3:0 (9, 10, 7)

NŐI EGYES SELEJTEZŐ
1. forduló
Fejős Anna–Vignjevics (szerb) 1:3 (8, –7, –6, –7)
Dari Helga–Stepanová (cseh) 3:2 (–6, –4, 9, 4, 4)
Hartbrich Leonie–Grigelová (szlovák) 3:0 (7, 5, 11)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram