Szudi és Bálint a Top 16 bajnoka

2020.10.01.

Szudi Ádám és Bálint Bernadett nyerte meg az Ormai László Asztalitenisz-csarnokban megrendezett 2020-as felnőtt Top 16 bajnokságot.

A keddi csoportmérkőzések után szerdán a negyeddöntőkkel folytatódtak a küzdelmek. Szudi Ádám kissé nyögvenyelős győzelmet aratott Lung Dániellel szemben, Ecseki Nándor ellen pedig 3:1-es szetthátrányból fordított az elődöntőben. A legsimább főtáblás meccsét a döntőben játszotta András Csaba ellen.

A Top 16 bajnokság összes videója itt nézhető vissza.

„Sokkal jobb állapotban érkeztem az egész versenyre, taktikailag is felkészültebb voltam, és a döntőben kifejezetten jól játszottam – adott magyarázatot arra Szudi Ádám, hogy miért tudott ilyen 4:0-val visszavágni fiatal ellenfelének, aki egy hónappal korábban a Budapest-bajnokság fináléjában megverte őt. – Az volt a taktika, hogy a rövid-rövid után én tudjak elindulni. Tőlem ez nem áll távol, bárki ellen szeretem ezt játszani, ezen a meccsen pedig kifejezetten jól működött.”

András Csaba remek formában érkezett a Top 16-ra, hiszen a Budapest-bajnokság után a Német Kupában sem talált legyőzőre, most pedig a címvédő Fazekas Pétert és az első kiemelt Majoros Bencét is kiejtette.

„Ő január elsejéig ifjúsági korú, utána lesz nagyon nagy ugrás átlépni a felnőttek közé, de a játékerejével, az ütései erejével és a kondiprogramjával jó úton halad – beszélt Andrásról Muskó Péter szövetségi kapitány. – A magyar férfimezőnybe már teljesen beleillik, reméljük, hogy ezt majd a következő versenyeken is láthatjuk.”

A hölgyeknél Bálint Bernadett 4:2-re nyert a 13 éves Molnár Kendra ellen, utána viszont meg sem állt a végső sikerig. Az elődöntőben Fehér Orsolyát hétszettes csatában múlta felül, a döntőben pedig a nagy esélyes Madarász Dórának csak egy játszmát engedett át.

„Az utóbbi időben edzéseken nem éreztem, hogy annyira formában lennék, de tegnap már jobban ment. Anyukámnak születésnapja volt, így érte is játszottam. Kendra ellen éreztem úgymond a legrosszabbul magam, hiszen még fiatal, én nyerni akartam, és kicsit nehezen indultam be. Utána Orsi és Dóri ellen is éreztem, hogy százszázalékosan ott vagyok, nagyon akartam, és semmi sem zökkentett ki. Vannak Eb-érmeim, de érzelmileg ez most nagyon durván hatott rám” – érzékeltette Bálint Bernadett, hogy ez a Top 16-győzelem számít pályafutása eddigi csúcsának.

A vírushelyzet miatt zárt kapuk mögött rendezték meg az idei Top 16 bajnokságot, de összességében egy jól sikerült versenyt értékelhetett a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke.

„Ez egy speciális helyzet volt azzal, hogy nézőket nem tudtunk beengedni a terembe, de a játékosok felkészülését nem veszélyeztethetjük azzal, hogy fokozottan fertőzésveszélyes helyzetnek tesszük ki őket – mondta Nátrán Roland.A szurkolók hiánya rányomja a bélyegét egy ilyen bajnokságra, hiszen a verseny sava-borsát az adja, hogy a hangulat körüllengi a játékot, de most szerencsére a játék színvonalán ez egyáltalán nem látszott. A szurkolók szemszögéből pedig az online közvetítés pótolta talán valamelyest a helyszíni jelenlétet.”

FELNŐTT TOP 16
FÉRFIAK
NEGYEDDÖNTŐ
Majoros Bence–Kishegyi Ákos 4:1 (7, 4, 9, –9, 7)
András Csaba–Juhász Patrik 4:1 (9, 10, –9, 7,4)
Ecseki Nándor–Fazekas Péter 4:0 (7, 5, 8, 7)
Szudi Ádám–Lung Dániel 4:2 (5, 8, –7, 6, –10, 6)
ELŐDÖNTŐ
Szudi–Ecseki 4:3 (–5, –9, 9, –12, 3, 6, 5)
András–Majoros 4:2 (7, 9, –7, 6, –3, 6)
DÖNTŐ
Szudi–András 4:0 (7, 8, 9, 3)

NŐK
NEGYEDDÖNTŐ
Madarász Dóra–Ambrus Krisztina 4:1 (11, 5, –12, 7, 6)
Peterman-Varga Tímea–Imre Leila 4:2 (–11, 10, 21, 12, –5, 10)
Bálint Bernadett–Molnár Kendra 4:2 (8, –8, 4, –6, 8, 8)
Fehér Orsolya–Nagyváradi Mercédesz 4:2 (8, 5, –12, 7, –4, 8)
ELŐDÖNTŐ
Madarász–Peterman-Varga 4:2 (–10, 10, –4, 10, 5, 4)
Bálint–Fehér 4:3 (–8, 8, 9, –6, 10, –8, 4)
DÖNTŐ
Bálint–Madarász 4:1 (7, –9, 11, 7, 9)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram