Szoros mérkőzésen szegedi siker

2020.10.25.

A Szegedi AC II hazai pályán 10:8-ra nyert a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér ellen a férfi NB II Dél-Keleti csoportjában. Íme, a kecskeméti klub beszámolója:

A 6. fordulóban idegenben a Floratom Szegedi AC második csapatával mérkőztünk. A párosok lejátszása után döntetlennel (1:1) folytatódott a két csapat csatája. Az első körben majdnem sikerült meglepni a szegedieket. Fiataljaink, Drabant, Polónyi és Gyetvai imponáló játékot mutatva éppen a döntő szett végjátékában veszítettek. Miskolcinak nem okozott gondot nyerni, így az első körben nagyon elhúztak a Szegediek. A következő mérkőzések ismét szorosan alakultak, Drabantnak sikerült nyerni Gazdag ellen, aki az ellenfél első játékosa, Gyetvai is magabiztosan hozta a győzelmet. Miskolcinak nem sikerült nyerni, és Polónyi is alulmaradt a rutinosabb ellenfelével szemben. A harmadik körben sikerült felzárkózni, Miskolci, Gyetvai, Drabant nyert, Polónyi nagyot játszott, de nem sikerült nyerni. Az utolsó körnek a csapatok 7:7-es állásnál készülődtek. Miskolci és Gyetvai nem tudta megszorongatni ellenfelét. Drabant óriási küzdelemben 2:0-s hátrányból tudott fordítani és ezzel megnyerte a csapatunk első döntő szettjét. A hazaiak cseréltek és a rutinos Sipos lépett asztalhoz, kellemetlen borításával és óriási rutinjával szállt be az újonckorú Polónyi ellen. 2:0-s előnyre tett szert Sipos, de sikerült egyenlíteni és a döntő szettben már előnnyel fordulni Nórinak. A folytatásban érvényesült a rutin és nyert a szegedi csapat.

Fodor Miklós edző: – Magasabb osztályból az NB II-be visszalépő szegediek hazai pályán nyertek ellenünk. Nagy küzdelem volt az asztalnál, fiataljaink küzdöttek és majdnem sikerült pontokat szerezni idegenben. Gratulálok a csapat minden tagjának, hiszen sikerült jó játékot mutatni, küzdeni és csapatként működni.

A folytatásban Gyulára utazik a csapat november 15-én.

FÉRFI NB II, DÉL-KELETI CSOPORT
6. FORDULÓ
Floratom Szegedi AC II– Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér 10:8
Kecskeméti győztesek:
Drabant Anita 4/3, Miskolci Kristóf 4/2, Gyetvai Ákos 4/2, Polónyi Nóra 4/0.
Páros eredmények: Miskolci/Gyetvai 1/1, Drabant/Polónyi 1/0.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram