Szoftver is segít a felkészülésben

2021.09.22.

A férfiválogatottunk tagjai a technika vívmányát is segítségül hívva próbálnak a leginkább naprakésszé válni a csapat Európa-bajnokságon rájuk váró ellenfelekből.

A jövő kedden kezdődő kolozsvári Eb-n a férficsapatunk a horvátokkal, az olaszokkal és a csehekkel találkozik, és a csoportból csak az első jut tovább a negyeddöntőbe. A mieink a negyedik kalapból várták a sorsolást, tehát a kiemelés alapján az ő továbbjutásuk számítana a legnagyobb meglepetésnek.

„Mindegyik meccsünket meg tudjuk nyerni, de bármelyiket el is veszíthetjük – jelezte Majoros Bence, hogy szerinte mindhárom csoportmérkőzésük kétesélyes lesz. – Nagyon jó csapatokról beszélünk, de ha kihozzuk magunkból a maximumot, akkor bármelyik ellen lehet esélyünk. A cseheket és az olaszokat is vertük már meg, ami mindenképpen pozitív. Arra nem emlékszem, hogy a horvátokkal mikor játszottunk legutóbb, Andrej Gacina ellen viszont pár évvel ezelőtt volt egy meccsem, amelyen három nullra vezettem, és bár végül négy háromra kikaptam, ez is azt mutatja, hogy bármelyikünknek lehet keresnivalója bárki ellen.”

Ecseki Nándor hasonlóképp látja az esélyeket: „Szerintem jó a sorsolásunk. Ez egy fiatal, veszélyes csapat, bármire képesek lehetünk. Az Eb előtt szerencsére tudtam játszani jó néhány magas színvonalú, fontos mérkőzést, amelyek egész jól sikerültek, úgyhogy önbizalommal vágok neki ennek az Európa-bajnokságnak.”

Szudi Ádám emlékeztetett rá, hogy összeszokott csapatuk hasonló összeállításban már ért el szép sikert.

„Fiatal csapatunk van, gyerekkorunk óta együtt utazunk a versenyekre, tehát az összhanggal nem lesz gond – így a tokiói olimpián vegyes párosban szereplő játékos. – Majdnem ugyanebben a felállásban a svédországi csapat-világbajnokságon megnyertük a második divíziót, ott Nagy Krisztián volt még velünk. Az olimpia után nem volt lehetőségünk nagyobb pihenőre, egyből jött a magyarországi WTT-verseny, majd a szerbiai Eb-selejtező, mostanra azonban már kipihentem magam, és két-három hete teljes értékű edzésmunkát tudok végezni. Bizakodva várhatom az idény következő részét.”

Lakatos Tamás még nem érte utol magát sérülését követően, ezért a  Majoros, Szudi, Ecseki trió mellett András Csaba utazik az Eb-re. A Németországban légióskodó fiatal játékos a sűrű bajnoki programja miatt nem a többiekkel készül Gödöllőn, hanem Harczi Zsolt irányításával Linzben. Ott és itthon is már a saját forma hegyezésén van a hangsúly, de az ellenfelekre is figyelnek fél szemmel.

„Egy-egy általuk gyakran használt szervára készülünk például – avatott be a részletekbe Muskó Péter szövetségi kapitány. – Technikai elemzést is igénybe veszünk egy szoftverelemző cég segítségével, de az is inkább csak iránymutatásként használható, mivel semmit sem lehet készpénznek venni. Sokat számít a napi forma, és a mérkőzéseket a tét is befolyásolhatja, amely az ellenfelet jobban nyomja majd. A papírformát nézve mi vagyunk a leggyengébbek a csoportban, szóval ahogy mondani szokás, az esélytelenek nyugalmával készülünk a meglepetésgyőzelmekre.”

A szeptember 28-án kezdődő kontinenstorna október 3-án zárul.

FRISSÍTÉS!

Technikai okok miatt András Csaba helyett Juhász Patrik utazik az Európa-bajnokságra.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram