Szőcs és egy 16 éves nyerte az Európai Játékokat

2023.06.27.

Női egyesben Szőcs Bernadette, férfi egyesben pedig a 16 éves Félix Lebrun nyerte meg a Krakkóban zajló Európai Játékokat. A zágrábi WTT-versenyen minden párosunk győzelemmel kezdett.

Az utóbbi egy-két évben rohamtempóban fejlődő francia Lebrun fivérek Krakkóban is letették a névjegyüket. A tollszárfogással játszó, még csak 16 éves Félix a férfi egyes döntőjében 4:3-ra győzte le a portugál Marcos Freitast, a döntő szettet 13:11-re megnyerve. A bronzérmet 19 éves bátyja, Alexis szerezte meg, miután a harmadik helyért kiírt mérkőzést a horvát Andrej Gacina combsérülés miatt nem vállalta.

A hölgyeknél a román színeket képviselő Szőcs Bernadette szintén döntő játszmában diadalmaskodott, 3:1-es szetthátrányból fordítva a monacói Yang Xiaoxin ellen. A kínai származású játékos a nyolcaddöntőben Madarász Dórát ejtette ki. A dobogóra két román állhatott fel, miután a bronzmeccsen Elizabeta Samara 4:3-ra megverte a lengyel Natalia Bajort.

Közben Zágrábban a második nappal folytatódott a helyi WTT-verseny selejtezője. A mieink közül egyesben már csak Lakatos Tamás volt érdekelt, de kedden ő is elvérzett, mégpedig a chilei Nicolas Burgos keze által.

Párosban viszont hibátlan napot zárt a magyar küldöttség. Lakatos és Lei Balázs ellen a kazah Kirill Gerasszimenko és Alan Kurmanglijev nem állt ki, a hongkongi Kwan Man Ho, Li Hon Ming páros ellen már a főtáblára jutás lesz a tét.

Továbbjutott női párosban Hartbrich Leonie és Imre Leila is, akiknek egy fiatal maldív-szigeteki páros búcsúztatása után a német Sophia Klee, Franziska Schreiner kettősét kellene szerdán legyőzniük.

Vegyes párosban is mindkét egységünk továbbjutott. Lakatos és Imre egy amerikai duó után két kínai játékos ellen készülhet, míg a kazah ellenfeleket búcsúztató Lei, Hartbrich párosra dél-koreaiak várnak a selejtező második körében.

EURÓPAI JÁTÉKOK, KRAKKÓ
FÉRFI EGYES
Döntő

Félix Lebrun (francia)–Freitas (portugál) 4:3 (–9, 5, 5, –4, –6, 2, 11)

NŐI EGYES
Döntő

Szőcs (román)–Yang (monacói) 4:3 (–4, –7, 7, –8, 11, 9, 3)

WTT CONTENDER ZAGREB 2023
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ
3. forduló

Lakatos Tamás–Burgos (chilei) 2:3 (7, 5, –9, –10, –12)

FÉRFI PÁROS SELEJTEZŐ
1. forduló

Lakatos, Lei Balázs–Gerasszimenko, Kurmangalijev (kazah) 3:0 – játék nélkül

NŐI PÁROS, SELEJTEZŐ
1. forduló

Hartbrich Leonie, Imre Leila–Nazim, Ali (maldív-szigeteki) 3:1 (6, 3, –9, 5)

VEGYES PÁROS, SELEJTEZŐ
1. forduló

Lakatos, Imre–Naresh, Sung (amerikai) 3:2 (–6, 9, –3, 4, 7)
Hartbrich, Lei–Akaseva, Kenzsigulov (kazah) 3:0 (10, 8, 12)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram