Színvonalas meccsekkel jubilált a MEAFC Vándorkupa

2022.03.30.

Reggeltől estig pattogott a labda március 27-én, vasárnap a Miskolci Egyetem Körcsarnokában, ahol a jubileumi, 30. MEAFC Vándorkupa– Szlaboda István Emlékversenyt, valamint a Géczi István Emlékversenyt rendezték meg.

A házigazda MEAFC asztalitenisz-szakosztálya nem kevesebb mint 105, megyén kívüli, az ország távolabbi részéből és Szlovákiából is érkezett játékos nevezését fogadta el. A II. és III. osztályban és a női és ifjúsági kategóriában érdekelt sportolók 12 asztalon mérték össze tudásukat. Az egész napos csatározást Rakaczki Zoltán, a MEAFC elnöke indította útjára.

Mint azt Holdi László főszervezőtől, a MEAFC szakosztályvezetőjétől megtudtuk, a színvonalas, látványos és izgalmas mérkőzéseket hozó eseményt megtisztelte jelenlétével a sportág három egykori kiváló miskolci képviselője, Molnár Anna, Beleznay Mátyás és Dubéczi Zoltán is.

Ami pedig az érmekért zajló mérkőzéseket illeti, a borsodiak közül a legmagasabban jegyzett férfi egyéniben a diósgyőri Bari Csaba harcolt ki értékes bronzérmet. A szerencsi Köllő András két aranyat is hazavihetett, de szintén két éremmel gazdagodott klubtársa, Sárossy Balázs, továbbá a tiszaújvárosi színeket képviselő Fónagy-Árva Zsófia, Balázs Ádám és Köllő Ábel is, csakúgy, mint a dunaújvárosi Nemes Vince. Utóbbi asztaliteniszező a MEAFC-os Bodnár Józseffel megnyerte a II. osztályú párosok versenyét, ahol a szintén MEAFC-os Tarsoly Zsófia bronzérmes lett egri társával.

Az eredményhirdetésen – a pénzdíjak, érmek, serlegek mellett – gazdára talált a jubileumra készített egyedi marcipántorta is, melyet Köllő András kapott meg.

A versenyt a Miskolci Egyetem, a B.-A.-Z. Megyei Asztalitenisz Szövetség, a Bóta Ékszerbolt (Bató Ház), a Falánk Fanny és a Rowenta-Tefal Magyarországi Képviselete támogatta.

Eredmények

Férfiak

II .osztály,  egyéni: 1. Héjj Marcell (Váci Reménység), 2. Nemes Vince (Dunaújváros), 3. Bari Csaba (DVTK) 4. Begala Marian (szlovák)

II. osztály, páros: 1. Bodnár József-Nemes Vince (MEAFC, Dunaújváros),2. Begala Marian-Köllő Ábel (szlovák, Tiszaújvárosi SC), 3. Tarsoly Zsófia-Nagy Balázs (MEAFC, HRT Spedition Egri AK) és Fodor Géza-Fodor István (Apagy SE)

III. osztály egyéni: 1. Köllő András (Szerencs VSE), 2. Balázs Ádám (Tiszaújvárosi SC), 3. Fónagy-Árva Zsófia (Tiszaújvárosi SC) és Sárossy Balázs (Szerencs VSE)

III. osztály, páros: 1. Köllő András-Sárossy Balázs (Szerencs VSE), 2. Balázs Ádám-Koncsik Viktor (Tiszaújvárosi SC), 3. Szántó Gyula-Cseresznyés József (Budapest, Etyek) és Laczkó Dániel-Győrfi Benjámin (MEAFC, Dédestapolcsány)

Női egyéni: 1. Skorcze Orsolya (Budapest), 2. Pilcz Mónika (Miskolc), 3. Papp Diána  (Hódos Imre SE) és Ifj. Kishonty Flóra (DVTK)

Ifjúságiak, egyéni: 1. Köllő Ábel (Tiszaújvárosi SC), 2. Máté Dávid (Nyírbátor), 3. Fónagy-Árva Zsófia (Tiszaújvárosi SC) és Sárossy Balázs (Szerencs VSE).

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram