Szettet nyertek Itóék ellen

2022.06.17.

Madarász Dóra és Póta Georgina nyert egy játszmát az első kiemelt japán kettős ellen, ám ennél nagyobb bravúrra nem volt képes a zágrábi WTT-versenyen a női párosok negyeddöntőjében.

A bravúr szó nem túlzás erre a szettnyerésre, ugyanis a nyolcaddöntőben egy fiatal francia duót búcsúztató magyar egység egy még fiatalabb, ám annál erősebb párossal találkozott pénteken. Ito Mima és Hajata Hina 2019-ben a budapesti, majd 2021-ben a houstoni világbajnokságon is ezüstérmet szerzett női párosban egymás oldalán, pedig még egyikük sem töltötte be a 22. életévét. Póta Georgináék ellen négy simának mondható szettet játszottak, és öröm, hogy ebből egyet a magyar kettős nyert meg.

Póta és Madarász ezzel befejezte a zágrábi szereplését (a mieink közül utolsóként), de a jövő héten már Szlovéniában versenyeznek az otoceci WTT Feeder-tornán. Ott Bálint Bernadett, Dari Helga, Ecseki Nándor és András Csaba képviseli még a magyar színeket.

WTT CONTENDER ZAGREB 2022
NŐI PÁROS
Negyeddöntő
Madarász Dóra, Póta Georgina–Ito, Hajata (japán) 1:3 (–7, 7, –3, –6)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram