Szerencsés magyar páros

2021.11.10.

Nyertek ugyan mérkőzéseket a magyar játékosok az e heti laskói WTT-verseny selejtezőjében, a kvalifikációból mégis egy vereség után jutottak ketten is a főtáblára

A szlovéniai városban a múlt héten is rendeztek egy WTT-viadalt, ám azon csak Majoros Bence vett részt a mieink közül – és egy mérkőzés után véget is ért számára a torna. Ezúttal négy magyar női játékos utazott délnyugati szomszédainkhoz.

A női egyes selejtezőjében három körön át vezetett az út a 32-es főtáblára. Nagyváradi Mercédesz az indiai Selena Selvakumar jelentette első akadályon elbukott, Bálint Bernadett és Hartbrich Leonie viszont győzelemmel kezdett a horvát Ida Jazbec, illetve a fehérorosz Kaciarina Baravok ellen. Hartbrich döntő szett 13:11-re nyert. Ő aztán a második fordulót is sikerrel vette az indiai Krittwika Roy ellenében, Bálint viszont kikapott az orosz Olga Vorobjevától.

Hartbrich a harmadik fordulóban az olasz Giorgia Piccolin ellen nem tudott szettet nyerni, ezzel ő befejezte a laskói szereplését, egyesben pedig csak Póta Georgina képviseli a magyar színeket a főtáblán. Ő a szingapúri Lin Yével találkozik az első fordulóban.

Póta párosban a holland Britt Eerlanddal indul, akivel a nyári Európa-bajnokságon a negyeddöntőig jutott. Most a nyolcaddöntőben a Lu Vej-san, Vang Yi-ti páros ellen kezdenek. A kínai duó a selejtező második körében a Bálint, Nagyváradi kettőst verte meg három 11:5-ös játszmában, ám szerencsés vesztesként a magyar egység is főtáblára jutott, ahol az ausztrál Minhyung Lee, Yangzi Liu páros vár rájuk.

WTT CONTENDER NOVO MESTO 2021
NŐI EGYES SELEJTEZŐ
1. forduló

Bálint Bernadett–Jazbec (horvát) 3:0
Nagyváradi Mercédesz–Selvakumar (indiai) 1:3
Hartbrich Leonie–Baravok (fehérorosz) 3:2
2. forduló
Bálint–Vorobjeva (orosz) 2:3
Hartbrich–Roy (indiai ) 3:0
3. forduló
Hartbrich–Piccolin (olasz) 0:3

NŐI PÁROS SELEJTEZŐ
2. forduló
Bálint, Nagyváradi–Lu Vej-san, Vang Yi-ti (kínai) 0:3

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram