Szentendre - Boldog 80. születésnapot, Árpi bácsi!

2018.12.05.

Szentendre városa egy helyi amatőr szeniorbajnoksággal és Klampár Tibor világbajnokkal köszöntötte Kovács Árpádot a 80. születésnapján. 

Kovács Árpád 1938.12.10-én született, 35 évig vezette a szentendrei asztaliteniszezőket. A városi ünnepségre közel százan érkeztek, tanítványok, barátok, csapatvezetők köszöntötték mindenki Árpi bácsiját! Az ünnepség egyben valódi városi pingpongünnep is volt. A városháza nagyterme többnyire „öltönyösöknek” ad munkát, komoly testületi munka, viták, szavazások, vagy épp Szentendre gazdag kulturális életének rendezvényhelyszíne. De a helyi pingpongosok szerint a múlt vasárnap „megtört a jég”, a városháza egész nap a világ legszebb sportjáé lehetett, ahogy Árpi bácsi megfogalmazta! Ezen a helyen legutóbb 71 éve pingpongoztak, 1947 augusztusában Farkas Gizi ITTF-halhatatlanunk és több akkori válogatottunk tartott a szentendreieknek egy bemutatót, láthatóan nem eredménytelenül, hiszen a városban és környékén minden nehézség ellenére már közel nyolc évtizede aktív a kedvenc sportunk! A vasárnapi városi amatőrversenyre most is meglepően sokan, 43-an neveztek, a legidősebb versenyző áprilisban töltötte be a 80. életévét, Árpi jó barátja. Még a 65 év felettiek mezőnye is igen népes, 18 fős volt!  Az önkormányzat jóvoltából minden induló egy-egy dedikált Klampár-könyvvel térhetett haza, sőt, a verseny első három helyezettje Decathlon-utalványokat is nyert 115 000 Ft összértékben!

Árpi bácsit az egyesület tagjai egy aranyütővel köszöntötték, de a köszöntés mellé torta is járt! Méltatta az egyesület tiszteletbeli elnökét, Petricskó Zoltán sportért felelős alpolgármester, és köszöntötte őt Klampár Tibor is! Természetesen a versenyzőknek és a megjelent ünneplőknek is jutott „Klampiból”, aki közel egy órán keresztül állta a sarat, özönlöttek a szentendreiek, hogy üthessenek pár pontot. Végül a közös fotó sem maradt el. A legtöbb visszajelzés szerint Szentendre városa olyan komoly pingpongünnepet hozott össze, amely újabb évtizedekre felejthetetlen emlék maradhat!

Szentendrei Szenior Amatőr Pingpong verseny

Szentendrei Szenior Amatőr Pingpong Versenyt szervezett Szentendre Város Önkormányzata 2018. december 2-án. Sztárvendég: Klampár Tibor világbajnok volt, akivel a versenyzők közül néhány szerencsés játékos megmérkőzhetett.

Közzétette: Szevi - Szentendre és Vidéke – 2018. december 4., kedd

A Magyar Asztalitenisz Szövetség is köszönti Kovács Árpádot, üdvözöljük Árpi bácsit, sok boldogságot, nagyon jó egészséget kívánunk!

Részletes beszámolót az Eurokapu SE honlapján is olvashattok ide kattintva, az esemény fényképalbuma pedig a Facebookon elérhető, ezen a hivatkozáson.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram