Szardínián kezdi az Ek-döntőt a Budaörs

2023.03.28.

Sikeres és izgalmas hét után április 2-án Európa-kupa-döntő vár a Budaörsi Sport Club női asztalitenisz-csapatára. Íme, a klub közleménye:

A két budaörsi játékossal felálló magyar női asztalitenisz-válogatott kiváló játékkal 3:0-ra győzte le Törökország legjobbjait Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen, ezzel egyenes ágon kvalifikált a szeptemberben, Svédországban sorra kerülő csapat Európa-bajnokságra.

Március 24–26. között került megrendezésre a felnőtt országos bajnokság, ahol a Budaörsi Sport Club két arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel a verseny legeredményesebb szakosztálya lett.

Az SH-ITB Budaörsi Sport Club megkezdte a közvetlen felkészülést az Európa-kupa döntőjére, melynek első mérkőzésére április 1-én repül el a csapat Szardínia szigetére, az ASD Quattro Mori elleni összecsapásra április 2-án, vasárnap 18:00 órakor kerül sor.

A mérkőzést élőben adja az ETTU TV: https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/1590769

Egyesületünk fennállása óta az ötödik, ETTU által szervezett európai kupadöntőjére készül, eddig két ezüst- és két bronzéremmel büszkélkedhetünk. Hazai pályán tíz évvel ezelőtt, 2013-ban játszottunk utoljára kupafinálét, ezért is várjuk nagy izgalommal a visszavágót, melynek helyszíne a Budaörsi Városi Sportcsarnok, időpontja pedig május 7., vasárnap 16:00 óra.

A Póta Georgina, Fazekas Mária, Dari Helga alkotta csapat kiváló versenyzéssel, sokak számára meglepetésként jutott be a 2022–2023-as szezon döntőjébe, a siker komolyságát jelzi az a tény is, hogy a döntőbe jutás másnapján az országos sportnapilap címlapján szerepelt.

Fő célunk, hogy nemzetközi eredményeinkkel a lehető legmagasabb szinten képviseljük a Budaörsi Sport Clubot, Budaörs városát, szponzorainkat, a magyar asztaliteniszt és Magyarországot. Már a döntőbe jutásnak is nagyon örülünk, de természetesen mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy az esélyesebb olasz ellenfelünk dolgát megnehezítsük, és ha reális lehetőségünk lesz rá, el is hódítsuk a kupát.

Bár az európai klubasztaliteniszben már teljesen megszokott felállás, mégis kiemelendő, hogy az olasz csapat két román és egy nigériai idegenlégióssal áll fel, míg a Budaörsi Sport Club a hagyományaihoz híven csak magyar játékosokkal szerepel.

Igyekszünk a lehető legjobb eredményt elérni az idegenbeli első mérkőzésen, és szeretettel várunk mindenkit május 7-én, vasárnap 16:00 órakor Budaörsön.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram