Szamszonovék legyőzve, lesz magyar az elődöntőben

2018.08.23.

Férfi párosban már a nyolcaddöntő után biztossá vált, hogy lesz magyar az elődöntőben a csehországi World Tour-tornán.

Majoros Bence és Anders Lind már korábban is többször bizonyította, hogy jó páros alkot, és a magyar, dán duó Olomoucban is megvillantotta oroszlánkörmeit. A selejtezőben egy ukrán és egy brazil kettőst vertek meg, a főtábla első körében, azaz a nyolcaddöntőben pedig Vlagyimir Szamszonovot és Pavel Platonovot. A veterán fehérorosz klasszis és párja az idei budapesti World Tour-versenyen döntőbe jutott párosban, Csehországban azonban csak egy játszmát tudtak nyerni.

Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám párosra az orosz Szidorenko, Vlaszov kettős várt, akik megszorítani sem tudták fiainkat. Ezzel a két eredménnyel pedig biztossá vált, hogy lesz magyar a férfi páros elődöntőjében, ugyanis Majorosék Ecsekiékkel találkoznak a negyeddöntőben.

Női párosban nem számolhatunk be ilyen sikerekről. Az utóbbi időben kisebb gödörbe kerülő Póta Georgina, Matilda Ekholm egység jól kezdett a horvát színekben játszó Sun Jiayi és a szingapúri Zeng Jian ellen, ám kétszettes előnyről elbukott.

Madarász Dóra és Pergel Szandra is kínai származású játékosokkal találta szembe magát, akik sajnos négy szettben jobbnak bizonyultak az Eb-bronzérmes magyar duónál.

Csütörtök késő délután Póta Georgina egyesben is befejezte szereplését, miután 4:2-re kikapott a kínai Liu Kao-jangtól.

SEAMASTER 2018 ITTF WORLD TOUR, CZECH OPEN, OLOMOUC
FÉRFI PÁROS
NYOLCADDÖNTŐ
Majoros Bence, Anders Lind (magyar, dán)–Platonov, Szamszonov (fehérorosz) 3:1 (9, 8, –7, 11)
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Szidorenko, Vlaszov (orosz) 3:0 (8, 7, 6)

NŐI EGYES
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Póta Georgina–Liu Kao-jang (kínai) 2:4 (–9, –11, 3, –7, 10, –5)

NŐI PÁROS
NYOLCADDÖNTŐ
Póta, Ekholm (magyar, svéd)–Sun, Zeng (horvát, szingapúri) 2:3 (6, 8, –7, –9, –11)
Madarász Dóra, Pergel Szandra–Li Jie, Li Qian (holland, lengyel) 1:3 (–8, –4, 5, –7)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram