Szamszonov: Ennyi volt

2021.07.11.

Vlagyimir Szamszonov nemcsak a tokiói olimpiától lépett vissza, hanem egyéb nemzetközi versenyen sem látjuk többet a fehérorosz válogatott színeiben.

Szamszonov 1996 és 2016 között sorozatban hat olimpián vett részt (2000-ben és 2016-ban negyedik lett egyesben), hetedszer azonban nem látjuk az ötkarikás játékokon. A 2021-re halasztott tokiói olimpián is indulhatott volna, és az utolsó pillanatig bízott benne, hogy megfelelő formába tud lendülni a rajtig, ám az őt régóta kínzó vállsérülése miatt végül úgy döntött, nem utazik Tokióba. Sőt, ezzel egyidejűleg azt is bejelentette, hogy nem versenyez többet nemzetközi porondon.

„A pályafutásom során mindig a győzelem lebegett a szemem előtt, illetve az, hogy jó küzdelmet folytassak bármelyik ellenfelemmel. Sajnos erre most a vállproblémák és a több hónapos edzés nélküli időszak miatt nincs esély” – nyilatkozta a 45 éves, hatszoros Európa-bajnok (háromszor egyesben, egyszer-egyszer férfi párosban, vegyes párosban és csapatban) fehérorosz legenda.

Szamszonov a szponzora, a Tibhar közleménye szerint a következő hetekben folytatja a rehabilitációját, és a családjával együtt dönt majd arról, hogy milyen formában marad benne az asztaliteniszben.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram