Sportágfejlesztési támogatás: 36 millió után 76 millió

2014.10.03.

Nátrán Roland, a MOATSZ elnöke aláírta azt a szerződést, amely alapján az év második felében – a „Kiemelt Sportágak Fejlesztése” program keretében – 76 millió forint állami támogatáshoz jut az asztaliteniszsport. Ez az összeg az előző félévben 36 millió forint volt.

A 76 milliós összeg első részletének megérkezése október közepére várható. Jelentős sikerként könyvelhető el az is, hogy megtörtént a tavalyi szerződés teljesítésének pénzügyi elfogadása. A beszámolót egyaránt szentesítette a Magyar Olimpiai Bizottság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma, így a Magyar Asztalitenisz Szövetségnek – ellentétben több más szövetséggel – egyetlen forintot sem kell visszafizetnie a kiutalt támogatási összegből, ami rendkívül biztató eredmény a jövőre nézve is.

A 2014 második félévére megítélt 76 milliós összegből a következő projektek finanszírozása történik:

- működés és szervezetfejlesztés: 20 millió (az első félévben ugyanez: 10 millió)

- verseny- és élsport: 21,5 millió (7 millió)

- utánpótlás fejlesztése: 15 millió (7,5 millió)

- műhelyek támogatása: 12,5 millió (7,5 millió)

- edzőképzés, edzőtovábbképzés és játékvezető-képzés: 2,5 millió (1,6 millió)

- esélyegyenlőségi program: 4,5 millió (2,4 millió)

A felsorolásból kitetszik, hogy valamennyi terület nagyobb összeghez jut az esztendő második felében. A negyven milliós plusz forrás lehetőséget teremt arra, hogy olyan célokra, programokra is jusson pénz, amelyekre korábban nem: például versenyrendezések támogatása, az utánpótlás-nevelés magasabb fokú dotációja, a kommunikációs tevékenység megerősítése.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram