Sorsoltak a budapesti szupertornára

2022.07.16.

Póta Georgina osztrák, Majoros Bence tajvani ellenfelet kapott a jövő héten Budapesten rendezendő WTT Champions elnevezésű verseny első fordulójában.

Még tart a budapesti WTT Star Contender-torna, de szombaton már elkészítették a jövő heti, szintén a BOK-csarnokban sorra kerülő Champions-verseny sorsolását. A magyar főváros ad otthont először ennek a tornának, amelyre tényleg csak a világ legjobb pingpongosait hívták meg, no meg a szabadkártyásokat. Utóbbiak, mivel Magyarország a helyszín, két magyar játékos, Póta Georgina és Majoros Bence. Legjobb női játékosunk a 16 közé jutásért az osztrák Sofia Polcanovával küzd majd meg.

„Nagyon örülök, hogy egy ilyen kiemelkedő színvonalú versenyen indulhatok, ráadásul hazai környezetben – kezdte a sorsolás utáni interjút Póta Georgina. Jól érzem itt magam, a csarnok nagyszerű, de minden mással is elégedett vagyok, szóval optimista várom a rajtot. A legutóbbi összecsapásainkon kikaptam Sofiától, de jó, szoros találkozókat vívtunk. Természetesen győzni szeretnék, ám nem lesz egyszerű.”

Majorosnak sem lesz könnyű dolga, hiszen a tajvani Csüang Csi-jüan ellen kezd. Könnyű ellenfelet persze nem is kaphatott volna, hiszen a férfi világranglista első 27 helyezettjéből 26 ott van a mezőnyben. A 41 éves Csüang Csi-jüan öt olimpián járt már, párosban 2013-ban világbajnok lett.

„Izgatottan várom ezt a tornát, főleg úgy, hogy Magyarországon rendezik – mondta Majoros Bence. Extraerőt ad, hogy a családtagjaim és a barátaim a helyszínen szurkolhatnak nekem. Nagyszerű lehetőség számomra ez a verseny, hogy ilyen képességű játékosokkal mérjem össze a tudásom. Tajvani ellenfelem is remek asztaliteniszező, nagyon régóta tagja már a világ élmezőnyének. Kíváncsian várom, hogy mire leszek képes egy ilyen játékos ellen, de mint mindig, most is csak magamra, a saját játékomra koncentrálok. Próbálom a legjobbamat nyújtani, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.”

A budapesti Star Contenderen Póta egy, Majoros két győzelmet aratott, tehát jó formában várhatják az újabb hazai viadalt.

A július 11. és 23. között Budapesten rendezendő WTT-versenyekre jegyeket a helyszínen és online lehet vásárolni.

A WTT-versenyeken kötelező a maszkhasználat!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram