Sorra indulnak újra a bajnoki küzdelmek

2021.01.27.

A hazai csapatbajnokság különböző osztályaiban folyamatosan indul újra a játék, az Extraliga négyes döntőjének tervezett időpontja is ismert már, az egyéni országos bajnokság sorsát azonban egyelőre homály fedi.

„Kedves sporttársak, kedves asztaliteniszezők! – szólt a sportág szereplőihez Lajtai Kristóf, a Magyar Asztalitenisz Szövetség főtitkára. – Újraindultak nemzeti bajnokságaink, bár tudjuk, ezzel még egyáltalán nem tért vissza minden a régi kerékvágásba. Elsőként hadd köszönjük meg nektek, hogy elkezdtétek a küzdelmeket, belevágtatok úgy, hogy nem tudtatok zökkenőmentesen és folyamatosan edzeni, felkészülni, illetve, hogy a lehető legrugalmasabban álltok a helyzethez és keresitek a megoldásokat a nehézségek közepette is. Köszönjük a kitartást a sportágunk mellett azoknak is, akik majd csak később térhetnek vissza a versenyzéshez, és köszönjük továbbá, hogy ennyire türelmesek voltatok az utóbbi hónapokban, az elmúlt, problémákkal és kihívásokkal teli évben. Szeretném hálámat kifejezni a MOATSZ sportigazgatójának, Fazekas Péternek és a JVB elnökének, Kékedi Tibornak, akik rengeteget egyeztettek a sportági szereplőkkel, és úgy kellett dolgozniuk, hogy nem lehetett mindenki számára jó döntést hozni. A jövőt nehéz ebben a szokatlan helyzetben megjósolni, de remélem, az év második felére – még ha lassan is – folyamatos javulás lesz a tendencia, és lassan minden visszatérhet a szokásos mederbe. Addig is igyekszünk a jogszabályi feltételeknek megfelelve a versenyzés lehetőségeit megteremteni. Kívánok mindenkinek nagyon jó egészséget és örömteli sportolást.”

A bajnokság újraindítására egyértelműen megfogalmazódott az igény a résztvevő csapatok részéről, és a férfi Extraligában a január 9-10-i hétvégén már újra pattogott a labda. A női élvonalban kuparendszerben zajlanak a fordulók, a következő kört áprilisban játsszák. Az Extraliga négyes döntőjét a júniusi egyéni Európa-bajnokság előtt két héttel tervezi megrendezni a hazai szövetség.

Az Extraliga mellett elindult az NB I is, az NB II és az NB III pedig január végén, február elején indul újra.

Nem ilyen egyértelmű a helyzet az egyéni országos ob-vel kapcsolatban. Az európai szövetség (ETTU) központilag kezeli ezeket az országos bajnokságokat, amelyeket általában március első hétvégéjén szoktak megrendezni. Most a koronavírus-járvány és az abból fakadó törlések miatt január végére tűztek ki egy egységes időpontot, de a MOATSZ jelezte, hogy a jelenlegi helyzetben ez túl sok kockázati tényezővel járna. Európa sok más országában is így gondolkodnak, de van, ahol megtartják most az országos bajnokságot.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram