Sima volt, mégis szoros

2023.02.25.

Póta Georgina 4:0-ra kikapott a nyolcaddöntőben a német Nina Mittelhamtól az Európai Top 16 bajnokságon a svájci Montreux-ben.

Póta Georgina betegséggel küzdött a héten, így az sem volt biztos, hogy játszani tud a kontinens legjobb játékosait felvonultató versenyen. Végül ígéretéhez híven elutazott a festői környezetben fekvő svájci városba, és a sorsoláson Nina Mittelhamot húzta magának első körös ellenfélként.

A német játékos alapembere a hazája válogatottjának, Gina mégis szívesebben készült ellene, mint tette volna azt mondjuk egy honosított kínai ellen. A sansza meg is volt a továbbjutásra, még akkor is, ha a végeredmény 4:0 lett oda. A szetteken belül – az utolsót leszámítva – ugyanis egyenrangú ellenfele volt Mittelhamnak, olyannyira, hogy az első három játszmában rendre a minimális két pont döntött a német javára. Talán máshogy alakul, ha önmaga kúrálása helyett edzésekkel tud készülni a versenyre…

Szombaton a negyeddöntőket is lebonyolították – Mittelham 4:2-re megverte a cseh Hana Matelovát –, így vasárnap az elődöntőkkel folytatódik a Top 16.

EURÓPAI TOP 16, MONTREUX
NŐK, NYOLCADDÖNTŐ
Póta Georgina–Nina Mittelham (német) 0:4 (–9, –9, –15, –3)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram