Sima győzelemmel kezdett a Pécs

2021.05.12.

A PTE-PEAC Kalo-Méh a spanyol Irun Leka Enea Marpex ellen aratott 3:0-s győzelmével kezdte meg szereplését a férfi Európa-kupa döntő tornáján, Varasdon.

Idegenlégiós nélkül állt fel az Irun, amelynek legfiatalabb játékosa, a 23 éves Daniel Palacios nem volt egy súlycsoportban Pető Zsolttal, így villámgyorsan előnybe került a Pécs.

A második mérkőzés a másik végletet hozta, a lehető legkisebb különbséggel dőlt el. Demeter Lehel küzdött nagyot Endika Diezzel, aki kétszer is egyenlített szetthátrányból. Az ötödik szettek ezen a tornán is az egyik fél hatodik megnyert pontjáig tartanak, és 5:4-es vezetésénél először Diez jutott meccslabdához. Ezt Demeter hárította, majd 5:5-nél rontott Diez, ezzel már 2:0-ra vezetett a PEAC.

A balkezes játékosok összecsapásán Gerold Gábor 3:0-ra nyert Oriol Monzo ellen, így a magyar csapat nagyon nagy lépést tett a továbbjutás felé. Ehhez a csoport első vagy második helyén kell végeznie.

Csütörtökön az Irun Szudi Ádám csapatával, az SPG Walter Welsszel játszik, míg a Pécs–Wels mérkőzést pénteken rendezik.

EURÓPA-KUPA, FÉRFIAK, VARASD
C-CSOPORT
PTE-PEAC Kalo-Méh–Irun Leka Enea Marpex (spanyol) 3:0
Pető Zsolt–Daniel Palacios 3:0 (2, 2, 4)
Demeter Lehel–Endika Diez 3:2 (7, –8, 13, –8, 5)
Gerold Gábor–Oriol Monzo 3:0 (7, 10, 8)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram