Sikerült meglepniük egymást

2020.09.08.

Rendhagyó körinterjún vett részt a magyar paraasztalitenisz-válogatott három kitűnősége.

Szvitacs Alexának, Csonka Andrásnak és Pálos Péternek különböző kérdéseket tettek fel egymás vágyaira, álmaira vonatkozóan, és ki kellett találniuk, hogy a másik kettő esetében mi lehet a helyes válasz.

„Elég sok időt töltök együtt ezzel a két fiúval, és kiderült, hogy mégsem ismerem őket annyira – mondta nevetve Szvitacs Alexa, aki a következő idényben a BVSC NB I-es férficsapatát erősíti, kölcsönjátékosként pedig Arlóy Zsófia és Bicsák Bettina csapattársaként a Győrt képviseli majd a női NB I-ben. – Én nem tudtam például, hogy Andris a különleges erőkhöz menne, ha választhatna, hogy hol dolgozzon egy napot.”

Márpedig riói paralimpiai ezüstérmesünk tényleg ennél az elit egységnél próbálná ki magát, meg is indokolta, hogy miért.

„Ők a példaképeim, hiszen mentálisan és fizikailag is a topon kell lenniük, szinte mindig ilyen filmeket nézek – így Csonka András, aki jól érezte magát a BVSC termében zajló forgatás során. – Volt sok dolog, amit nem tudtam Petiről és Alexáról, de olyanok is voltak, amiket tudtam. Szerintem jól sikerült az interjú, hiszen sokat nevettünk, és megtudtunk néhány dolgot egymásról.”

Az esemény harmadik főszereplője szerint fontos, hogy minél jobban megismerjék egymást.

„Ez egy közösség, és ha például a másik maga alatt van, akkor jobban tudunk kommunikálni és segíteni egymásnak, ha ismerjük a másikat” – mondta Pálos Péter, aki szerint nagyjából 40-50 százalékos sikerrel válaszolt a társaira vonatkozó kérdésekre.

A kezdeményezés mögött a Magyar Paralimpiai Bizottság új kommunikációs igazgatója áll.

„Amikor jelentkeztem és felkértek erre a lehetőségre, akkor készültem egy kampánnyal, amit elfogadtak – nyilatkozta a pozíciót szeptember 1. óta betöltő Müller Béla.Ezt szeretném megvalósítani, nemcsak Tokióban gondolkodva, hiszen fél évvel később lesz egy téli olimpia is Pekingben. Fontosnak tartom, hogy mind a parasportolókat, mind a velük foglalkozó szakembereket a lehető legtranszparensebb módon mutassuk meg, így a világ megtudhatja, hogy kik azok a parasportolók és paraszakemberek, akiknek köszönhetően ennyi érmet hoznak gyakorlatilag folyamatosan a mieink.”

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram