Sikeres szakemberek tartottak előadást a nemzetközi edzői szemináriumon

2022.06.21.

A kedd délelőtt edzőtáborozáson részt vett fiatalok után este a felkészítőiknek volt jelenésük: az Olimpiai Sportpark konferenciatermében a korábban az osztrák válogatott szakvezetőjeként tevékenykedő Karsai Ferenc és és a bajor utánpótlás-válogatott sportigazgatójaként tevékenykedő, hétszeres Európa-bajnok, Tóth Krisztina tartott előadást azon a nemzetközi edzői szemináriumon, amelyen az érdeklődő szakemberek videóról meghallgathatták az ötszörös világ- és kilencszeres Európa-bajnok klasszis, a svéd válogatott edzőjeként is rendkívül sikeres Jörgen Persson aktualitásokkal foglalkozó mondandóját is.

Karsai az ázsiai és az európai játékososok felkészítése közötti különbségekről, Tóth az aktív és a passzív játék hatékonyságáról, míg Persson a svédek utóbbi évekbeli sikereinek titkáról beszélt.

A világfesztivál szerda délelőtt már a 20 ország 232 ifjú pingpongozójának részvételével zajló versenyekkel folytatódik. A fiatalok öt korosztályban (U11, U13, U15, U17, U19), mindkét nemben egyesben, párosban és csapatban mérik össze tudásukat, miközben kiegészítő rendezvények során vehetnek részt a vasárnapig tartó eseményen. Az ünnepélyes – és rendkívül látványosnak ígérkező – megnyitót ugyancsak szerdán, este 8 órától tartják a győri Széchenyi téren.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram