Rövid kazah kaland

2017.12.14.

Az első fordulóban kiesett a Póta Georgina, Matilda Ekholm kettős a női párosok versenyében a 2017-es World Tour-sorozat asztanai nagydöntőjében.

A Kazahsztánban zajló nagydöntőre azon párosok juthattak ki, amelyek a legjobb eredményeket érték el az idei World Tour-versenyeken, és azokból legalább négyen elindultak. Pótáék Indiában nem találtak legyőzőre, és további három viadalon (Magyarország, Bulgária, Csehország) döntőt játszottak.

Asztanában nem voltak csoportok, így a párosok küzdelme egyből a negyeddöntővel kezdődött. A magyar, svéd duó harmadik kiemeltként indult, és a hatodik kiemelt Hasimoto Honoka, Szato Hitomi páros várt rá az első körben. A japánok egy simább és egy szorosabb játszma után 2:0-s szettelőnybe kerültek, és Pótáéknak ezután csak szépíteniük sikerült, így számukra véget ért a nagydöntő. Az egymillió dolláros összdíjazásból azért így is jár nekik 1000-1000 dollár, amelyet 20 százalékos adó terhel.

A női párosoknál rajtuk kívül még egy európai egység indult, a Barbora Balázová, Hana Matelová szlovák, cseh duót az első kiemelt japán Hajata Hina, Ito Mima kettős búcsúztatta a negyeddöntőben.

WORLD TOUR-NAGYDÖNTŐ, ASZTANA
NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ (NEGYEDDÖNTŐ)
Hasimoto Honoka, Szato Hitomi (japán)–Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd) 3:1 (6, 9, –8, 7)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram