Román fölény

2021.05.13.

András Csaba első kiemeltként nem nyert mérkőzést a főtáblán a Portugáliában zajló WTT Youth Contender-versenyen, Lei Balázs viszont az U15-ösök között negyeddöntőt játszott.

András Csaba az U19-es fiúknál két sima győzelemmel vette még szerdán a csoportkört, a főtábla első körében pedig erőnyerő volt. A nyolcaddöntőben a román Darius Movileanu ellen kétszettes hátrányból ugyan egyenlíteni tudott, a döntő játszmát viszont elvesztette. A csütörtök esti finálét ebben a versenyszámban Movileanu és a szintén román Andrei Istrate játssza.

Az U15-ös fiúknál három magyar is a főtáblára jutott. Az U13-asoknál szerdán elődöntőt játszó Varga Botond itt a legjobb 32 között búcsúzott, míg Szántosi Dávid erőnyerő volt, majd a nyolcaddöntőben a szlovák Árpás Sámueltől kapott ki. Lei Balázs ugyanakkor két győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe, ahol Iulian Chiritával (a képen) már nem tudott mit kezdeni. Ahogy mások sem, a román fiú a döntőben egy honfitársát, Dragos Bujort verte meg.

WTT YOUTH CONTENDER, VILA REAL
FIÚK
U19
Nyolcaddöntő
András Csaba–Movileanu (román) 2:3

U15
A 16 közé jutásért
Lei Balázs–Floro (szlovák) 3:1
Varga Botond–Falconnier (svájci) 1:3
Nyolcaddöntő
Lei–Iskandarov (üzbég) 3:0
Szántosi Dávid–Árpás (szlovák) 2:3
Negyeddöntő
Lei–Chirita (román) 0:3

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram