Rio 2016: Aruna Bollt is megverte; 33:31-es szett

2016.08.09.

A nigériai Quadri Aruna lett az első afrikai asztaliteniszező, aki olimpián negyeddöntőt játszhat, miután Rióban legyőzte Timo Bollt is.

A tajvani Csuang Csih-jüan elleni 4:0-s győzelme után Timo Boll várt a nyolcaddöntőben Quadri Arunára. A kedden a 28. életévét betöltő nigériai játékos amolyan előszületésnapi ajándékkal lepte meg magát, ugyanis a német kiválóságot is megverte, 4:2-re. Afrikai pingpongos korábban nem jutott nyolc közé olimpián.

„Fantasztikus, nem jutok szóhoz. A szurkolóimnak köszönhetem ezt. Hálás vagyok a brazil nézőknek a támogatásukért, nagyon nagy energiát adtak nekem. Egy álom vált valóra azzal, hogy negyeddöntős vagyok" – mondta Aruna, akire az első kiemelt kínai Ma Lung vár a legjobb nyolc között.

A németek másik reménysége, Dimitrij Ovtcharov még versenyben van, pedig az első játszmát elveszítette Bojan Tokiccsal szemben, mégpedig nem akármilyen körülmények között. A szlovén 33:31-re nyerte meg a szettet, igaz, a következő négyben már Ovtcharov volt a jobb. Az ukrán születésű német az előző fordulóban kis híján búcsúzott, a Pattantyús Ádámot kiejtő Li Pinget csak döntő szett 11:9-re tudta megverni.

„Szerintem a szabályváltozás óta ez volt a leghosszabb szett – mondta 33:31-es játszmájukról Ovtcharov. – Nagyon bosszantott, hogy nem én nyertem meg, de mondtam magamnak, hogy ez csak egy négy nyert szettre menő mérkőzés első felvonása volt."

Ovtcharov az elődöntőbe jutásért Vlagyimir Szamszonovval mérkőzik meg.

RIO 2016
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ – ÁGRAJZ SZERINT
Ma Lung (kínai)–Dzsung Jung Szik (dél-koreai) 4:2
Aruna (nigériai)–Boll (német) 4:2
Freitas (portugál)–Kou (ukrán) 4:0
Mizutani (japán)–Calderano (brazil) 4:2
Ovtcharov (német)–Tokic (szlovén) 4:1
Szamszonov (fehérorosz)–Drinkhall (brit) 4:2
Niva (japán)–Wong Chun Ting (hongkongi) 4:3
Csang Csi-ko (kínai)–Crisan (román) 4:0

NŐI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ – ÁGRAJZ SZERINT
Ting Ning (kínai)–Doo Hoi Kem (hongkongi) 4:0
Han (német)–Li (francia) 4:1
Jü Meng-jü (szingapúri)–Dzson Dzsi Hi (dél-koreai) 4:1
Kim Szong I (észak-koreai)–Csen Szu-jü (tajvani) 4:2
Li Hsziao-hszia (kínai)–Lee Ho Ching (hongkongi) 4:0
Cseng I-csing (tajvani)–Szo Hjo Von (dél-koreai) 4:3
Fukuhara (japán)–Ri Mjong Szun (észak-koreai) 4:0
Feng Tien-vej (szingapúri)–Liu (osztrák) 4:1

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram