Remekül debütált a Madarász, Póta duó

2021.11.25.

Madarász Dóra és Póta Georgina női párosban bejutott a legjobb 32 közé a Houstonban zajló világbajnokságon, Szudi Ádám és Lakatos Tamás viszont egyesben befejezte a szereplését.

Madarász és Póta egyesben egyaránt 4:1-es vereséget szenvedett az első fordulóban, Madarász pedig vegyes párosban sem nyert meccset. Egymás oldalán először indultak versenyen, alig edzettek együtt erre a számra, így nem lehetett tudni, mire lesznek képesek.

Szerencsére az általunk remélt forgatókönyv valósult meg, ugyanis három szettben legyőzték a Szerbiát képviselő Surján Szabinát és Izabela Lupuleszkut. Pótáék a második fordulóban is elkerülték az ázsiaiakat, és bár a svéd Linda Bergström, Christina Kallberg kettőst az ötödik helyen emelték ki, ellenük is lehet esély a továbbjutásra.

Szudinak ellenben semmi esélye sem volt újabb mérkőzést nyerni egyéniben. Az első fordulóban az egyiptomi Halid Asszaron 4:0-val lépett túl, a legjobb 64 között azonban már ő volt a szenvedő fél egy hasonlóan sima mérkőzésen. A világranglista 16. helyén álló balkezes kínai klasszis, Vang Csu-csin összesen 13 pontot engedett neki.

Lakatos Tamásnak nem sikerült az újabb bravúr. A brazil Eric Jouti elleni 4:0-s sikere után a világranglista-23. Darko Jorgiccsal már nem bírt. A szlovén játékos 4:0-ra győzött az elmúlt másfél évben sérüléssel és betegséggel küzdő Lakatos ellen.

Szudi férfi párosban még csak ezután mutatkozik be, ugyanis Ecseki Nándorral ők a harmadik kiemeltek, így az első fordulóban erőnyerőként nem kellett asztalhoz állniuk. A 32 között a hongkongi Ho Kwan Kit, Wong Chun Ting duó ellen mindenesetre nem lesz könnyű dolguk.

VILÁGBAJNOKSÁG, HOUSTON
FÉRFI EGYES
A 32 közé jutásért
Szudi Ádám–Vang Csu-csin (kínai) 0:4 (–5, –4, –2, –2)
Lakatos Tamás–Darko Jorgic (szlovén) 0:4 (–6, –7, –8, –3)

NŐI PÁROS
A 32 közé jutásért
Madarász Dóra, Póta Georgina–Izabela Lupuleszku, Surján Szabina (szerb) 3:0 (9, 10, 7)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram