Remek döntő után a Berlin a BL-győztes

2020.12.09.

A TTC Berlin nyerte meg a női Bajnokok Ligája 2020–2021-es kiírását, a döntőben 3:2-re legyőzve a házigazda Linz AG Froschberget.

A koronavírus-helyzet miatt ezúttal hat nap alatt letudták a teljes BL-szezont, a részt vevő 11 csapat a külvilágtól elzárva, úgynevezett buborékban küzdött meg a legrangosabb európai klubtrófeáért. A kedd esti döntőbe a Harczi Zsolt által irányított Linz és a TTC Berlin jutott be.

Divatos kifejezéssel élve kimaxolták az izgalmakat, ugyanis mind az öt mérkőzést le kellett játszani, és a záró találkozón rövidített ötödik szett döntött a győztes kilétéről. Marharita Peszocka és Nina Mittelham összecsapásán a fiatal német bírta jobban a végjátékot, így a berliniek nyerték meg a BL-t, 2012, 2014, 2016 és 2017 után ötödször. A házigazda linziek maradtak kétszeres BL-győztesek (2009, 2013).

„Hihetetlen, még mi is nehezen fogjuk fel, ami történt – kereste a szavakat a finálé után Irina Palina, a német csapat edzője. – Kicsit meglepő volt, hogy Szőcs játszott náluk a hármas pozícióban Liu Jia helyett. Aztán meglepetés volt az is, hogy Shan ilyen simán kikapott Liutól, általában sokkal szorosabb meccseket játszanak egymással. Összességében azonban Nina győzelme jelentette a legnagyobb meglepetést az ötödik mérkőzésen. Mindannyian tudjuk, hogy Peszocka mennyire veszélyes, különösen a döntő pillanatokban. Azt mondtam Ninának, hogy kockáztasson, nem volt vesztenivalója. Óriási győzelmet aratott. A pörgetése az egyik leggyorsabb a világon, de ezúttal nagyon nehéz volt használnia.”

A linzieknek az ezüstérem jutott (Fotók: Helmut Ploberger, PHOTO PLOHE)

Az SH-ITB Budaörsi SC harmadikként végzett a csoportjában, így jövőre az Európa-kupában, a második számú európai klubsorozatban folytathatja szereplését.

BAJNOKOK LIGÁJA, NŐK
DÖNTŐ
LINZ AG FROSCHBERG (osztrák)–TTC BERLIN EASTSIDE (német) 2:3
Marharita Peszocka–Shan Xiaona 2:3 (6, 9, –6, –12, 2:6)
Sofia Polcanova–Nina Mittelham 3:0 (5, 9, 4)
Szőcs Bernadette–Britt Eerland 0:3 (–6, –8, –8)
Liu Jia–Shan Xiaona 3:0 (2, 4, 4)
Peszocka–Mittelham 2:3 (4, –6, –9, 8, 4:6)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram