Profi körülmények között

2020.08.18.

A magyar férfiválogatott három alapembere Ochsenhausenben tréningezik, míg a női válogatottunk hazai környezetben a lengyelekkel gyakorol.

Miután legjobb férfijátékosaink Ausztriában edzőtáboroztak egy hetet, majd itthon készültek a horvátokkal, Majoros Bence és Szudi Ádám visszautazott Ochsenhausenbe, egy héttel később pedig Ecseki Nándor és Muskó Péter szövetségi kapitány is csatlakozott hozzájuk.

„Teljesen profi körülmények között lehet edzeni – beszélt a németországi pingpongos centrumról már újra itthon Muskó Péter.Napi két-három edzés van, mellette a kondicionális program. Olyan apparátus segíti a munkát, amely Magyarországon példa nélküli. Mindenki figyel mindenkit, mindenki megoszt mindent a többiekkel, mindenki segítőkész és a másik fejlődését tekinti elsődlegesnek. Volt, hogy hatan néztünk nyolc játékost. Megvan, ki foglalkozik napi szinten a játékosokkal, és az is, hogy ki utazik velük a nemzetközi versenyekre. Van két soklabdás edző is, egy kínai és egy román szakember. Előbbit megkértem, hogy a kínai szoft és a szerva-szervafogadás előnyeit és használatát mutassa meg Nándinak, akivel másfél órát foglalkozott külön.”

A magyar fiúk együtt edzenek többek között a brazil Hugo Calderanóval és Vitor Ishiyvel, valamint a francia Simon Gauzyval és Can Akkuzuval.

„Ők minden áldott nap száztíz százalékot tesznek bele az edzésekbe – dicsérte az említett klasszisokat a szövetségi kapitány. – Nem tudtam úgy menni edzésre reggel, hogy Akkuzu ne legyen már ott, a megbeszélt időpontnál előbb. Az ilyen hozzáállás az, amely megkönnyíti az edzők dolgát is. Ilyen az, amikor közös a cél.”

Szerdától a három magyar játékos a challenger series keretében lép asztalhoz, többek között a szerb Alekszandar Karakasevics és a szlovén Bojan Tokic társaságában.

A varsói Európa-bajnokságot közben elhalasztották, ám a válogatottnál bíznak abban, hogy a nemzeti bajnokságok elkezdődhetnek, valamint a környező országokkal vívandó barátságos mérkőzésekkel próbálnák helyettesíteni az elmaradt versenyeket.

Női vonalon is folytatódik a közép-európai együttműködés, hétfőn Budapestre érkezett a lengyel nemzeti csapat.

„A kínai származású Li Qian kivételével itt vannak a legjobbjaik Natalia Partykával, Natalia Bajorral és egy ifjúsági Európa-bajnokukkal. Nyolc játékossal jöttek és három vezetővel. Leültünk, megbeszéltük egymással, mik az elképzeléseink, és ezeket összeboronáltuk. Mindenképpen szerettünk volna meccseket játszani, ezért csütörtök délután és péntek délelőtt barátságok találkozót vívunk velük” – számolt be az e heti programról Bátorfi Zoltán női szövetségi kapitány.

A magyar keretet Madarász Dóra, Nagyváradi Mercédesz, Bálint Bernadett, Fehér Orsolya, Imre Leila és Harasztovich Fanni mellett a fiatalabb korosztályokat képviselő Dari Helga, Fejős Anna és Balogh Kíra alkotja.

A lengyelek a tervek szerint a jövő heti Budapest-bajnokságra visszatérnek, és még néhány szlovák játékos is jelezte részvételi szándékát, tehát kifejezetten színvonalas mezőny jöhet össze.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram