Prima Primissima Díjat kapott a nagy trió

2021.12.05.

A magyar sport kategóriában idén Jónyer István, Klampár Tibor és Gergely Gábor vehette át a Prima Primissima Díjat.

Berczik Zoltán irányításával a trió 1979-ben a magyar asztaliteniszsport legnagyobb diadalát aratta. Jónyer István, Klampár Tibor és Gergely Gábor a phenjani világbajnokság férfi csapatversenyében aranyérmet szerezett. A legjobb nyolc közé Európából rajtuk kívül csak egy páros jutott, japán és kínai ellenfeleken vezetett az útjuk a dobogó tetejére.

A vb-n kétszer is legyőzték a már akkor is a sportág nagyhatalmának számító kínaiakat, a selejtezőben 5:2-re, másodszor pedig a döntőben 5:1-re. A phenjani diadallal együtt Jónyer Istvánnak összesen négy vb-elsősége van, Gergely Gábor és Klampár Tibor pedig egyaránt kétszer volt a világ legjobbja.

„Mindenki kérdezgette tőlem, hogy »tényleg nem tudtátok, hogy ti nyeritek meg?« – mondta Gergely Gábor.  – A válaszom az volt, hogy valóban nem. Ott, a színpadon derült ki, a kuratórium hogy döntött. Utána a színfalak mögött megsúgták, hogy nagy fölénnyel nyertünk. Ez számunkra talán a legnagyobb elismerés, amit megkaphattunk. Van nekünk állami kitüntetésünk, Jónyer Pista a nemzet sportolója, és még folytathatnám, de hogy a jók között a legjobbnak választottak bennünket, ez óriási dolog a csapatunk számára.”

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram