Precíz taktika és jó játék – ez volt a kulcs

2023.10.22.

Ecseki Nándor és Majoros Bence szerint is elsősorban a precíz taktika és annak betartása volt a sikerük kulcsa az antalyai WTT-tornán, amelyen férfi párosban döntőbe jutottak. Lindner Ádám, az új férfi szövetségi kapitány a múlt heti ománi versenyre is kitért értékelőjében.

Az ománi és a törökországi WTT-tornán már Lindner Ádám ült a magyar játékosok mögött. A tapasztalatairól kérdeztük, elsősorban az Ecseki, Majoros páros remeklésére összpontosítva.

„Nyilván nagyon felülmúlta a várakozásaimat ez a teljesítmény – nyilatkozta Lindner Ádám.Már az előző versenyen, Ománban is jól játszottak a srácok, hiszen nagy mérkőzésen döntő szettben kaptak ki az Ovtcharov, Franziska világbajnoki harmadik helyezett pártól. Ezen a mostani versenyen az első fordulót követően a japánok ellen 0:1, 5:9-es állásról kiszedték a második szettet, majd a harmadik szettben 2:6-ról nyertek 11:7-re. Szóval hátrányos helyzetből is vissza tudtak jönni, végig elhitték ott is, hogy tudnak nyerni, ez mindenképpen pozitív. A döntő szettben pedig végig fej-fej mellett mentünk, majd 9:7 ide, aztán 9:10, meccslabda ott, időkérés, és 10 felett két ponttal sikerült nyerni. Ez (is) nagyon szép győzelem volt, majd az elődöntőben a svédek ellen játszottak szerintem a legjobban, legpontosabban, amihez nyúltak, mindig jó volt. Egyedül 2:0 10:7 után torpantak meg kicsit, mert 10:10 lett, de aztán behúzták 12:10-re az utolsó szettet. Biztos nagyképűen hangzik, de a svédeknek gyakorlatilag nem nagyon volt sanszuk. Pedig mint tudjuk, az egyikük páros világbajnok, és még sorolhatnám az eredményeiket. A döntőben a koreaiak elképesztően gyorsan, precízen játszottak, ez még nagy falat volt, de reméljük, a jövőben ezt a ritmust is fel tudjuk venni.

Egyéniben Nándi jól játszott, nagy meccsen kapott ki az indiai Gnanasekarantól. Bencének az első fordulóban aratott győzelme nehéz meccs volt attól függetlenül, hogy 3:0-ra nyert, mindegyik szett két poénnal dőlt el. A második fordulóban Gacina ellen Bence teljesítménye elég jó volt, talán kicsit idegesebben játszott az elején, illetve a harmadik és negyedik szettben. Majd a vége felé 1:2, 6:10-ről visszajött szépen, ott tiszta fejjel szépen végigjátszva a poénokat fordított, és szettlabdája is volt a 2:2-höz, de sajnos nem tudta behúzni.

Vegyes párosban sem Ománban, sem a török versenyen nem volt kegyes hozzánk a sorsolás. Ugyanakkor az mindenképpen pozitívum véleményem szerint, hogy mind a két meccsen óriási csatában kaptunk csak ki az Európa legjobbjai közé tartozó pároktól. Mind a két meccsen nyerési esélyünk volt, és nüanszokkal kaptunk ki. A játék mindenképpen biztató volt a jövőre nézve.

Madarász Dóri Ománban nagyon jól játszott végig, egyéniben és vegyesben is. Itt, Törökországban egyéniben kicsit fáradtnak láttam, talán a sok utazás megviselte, és magához képest nem ment neki annyira jól a játék.”

Ecseki Nándort arról kérdeztük, hogy mi volt a kulcsa a bravúros menetelésüknek.

 „A korábbi versenyekhez képest egy sokkal precízebb struktúrát próbáltunk kidolgozni Bencével – válaszolta Ecseki Nándor. Sokkal szigorúbb szabályok szerint játszottunk, mert az ilyen klasszis párosok ellen nagyon pontos és precíz taktikára van szükség. Most erre nagyon jól fel tudtunk készülni minden meccsünk előtt, és ehhez jött még hozzá, hogy mindketten jól játszottunk.”

Bár eddig többnyire más partnerekkel indultak párosban, nem számított újdonságnak nekik az egymás melletti játék.

„Alapvetően nem volt túl szokatlan, Nándival játszottunk már párost a magyar bajnokságon és nemzetközi versenyen is – mondta Majoros Bence.Korábban a dán Anders Linddel játszottam, de Nándival megbeszéltük, hogy ezen a két versenyen együtt indulunk. Nagyon pozitívan látom a párosunkat, azt gondolom, hogy játékstílusban is passzolunk egymáshoz. Nagyon sokat tanultunk az ománi versenyből, leginkább a Franziska és Ovtcharov elleni meccsből.”

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram